18.6 C
Craiova
joi, 4 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisGabriela Ruse a condus-o pe Wickmayer la Wimbledon, dar a cedat pe final

Gabriela Ruse a condus-o pe Wickmayer la Wimbledon, dar a cedat pe final

Gabriela Ruse (România, 161 WTA) a ratat principalul obiectiv din această vară, după ce a eșuat în încercarea de a pătrunde pe tabloul principal de la Wimbledon. Românca a pierdut dramatic miercuri seară, 6-4, 3-6, 3-6 cu Yanina Wickmayer (Belgia, 111 WTA), în turul al doilea.

Cu toate că a început în forță duelul cu Yanina Wickmayer și a condus cu 6-4 și 2-1, cu break, Gabriela Ruse nu a putut menține ritmul în fața unei adversare care se simte excelent pe iarbă. Wickmayer câștigase nu mai puțin de 10 meciuri și pierduse doar unul pe această suprafață în 2023.

Gabriela a câștigat de patru ori pe serviciul belgiencei, însă nu a putut valorifica break-urile obținute. De partea cealaltă, Yanina i-a luat de șase ori serviciul sportivei noastre.

După ce a pierdut în calificările probei de simplu, Gabriela Ruse nu părăsește definitiv turneul de la Wimbledon. Ea va participa și la dublu, alături de ucraineanca Marta Kostyuk.

Pe tabloul principal de la Wimbledon vom avea patru românce, în condițiile în care nicio „tricoloră” nu a reușit să treacă de calificări. Irina Begu va fi cap de serie numărul 29 la Wimbledon. Organizatorii le-au mai acceptat direct pe tabloul principal pe Sorana Cîrstea, Ana Bogdan și Jaqueline Cristian. Aceasta din urmă a folosit clasamentul protejat pentru a juca la Grand Slam-ul de la All England Club.

Citeşte şi: Caroline Garcia, mai bună decât Ana Bogdan la Eastbourne

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS