32.8 C
Craiova
sâmbătă, 29 iunie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisAnca Todoni, mult mai inspirată cu Makarova, în calificările de la Wimbledon

Anca Todoni, mult mai inspirată cu Makarova, în calificările de la Wimbledon

Anca Todoni s-a calificat marți în turul al doilea al calificărilor la Wimbledon, după ce a învins-o în două seturi pe Ekaterina Makarova, scor 6-3, 6-2. Anca Todoni a avut nevoie de o oră și 12 minute pentru a trece de Makarova, timp în care a cedat doar 5 game-uri.

În următorul tur al calificărilor, aceasta o va înfrunta pe Kimberly Birrell (132 WTA).

Eliminări de bandă rulantă

Trei dintre cele cinci jucătoare pe care România le-a avut pe tabloul calificărilor la Wimbledon au fost eliminate în primul tur.

Miriam Bulgaru, locul 219 WTA, a fost învinsă de favorita 23, neo-zeelandeza Lulu Sun (123 WTA). Scorul a fost 6-2, 6-1, în 57 de minute.

Irina Bara, locul 220 WTA, a pierdut în faţa sportivei din Cehia, Gabriela Knutson (231 WTA), scor 6-7 (6), 1-6, într-o oră şi 29 de minute.

Andreea Mitu, locul 212 mondial, a fost învinsă de sportiva australiană Maya Joint, numărul 172 mondial, scor 6-2, 6-3, într-o oră.

Patru românce pe tabloul principal

Pe tabloul principal de la Wimbledon sunt admise deja Sorana Cîrstea, Ana Bogdan, Irina Begu și Jaqueline Cristian.

Simona Halep, câștigătoarea turneului în 2019, nu a primit wild card. De fapt, ea nici nu a solicitat, având încă probleme la genunchi. Halep a jucat doar două meciuri, din luna martie, când i-a fost redusă suspendarea pentru dopaj.

Englezii au acordat invitații unor nume importante din tenis, precum Naomi Osaka sau Caroline Wozniacki. De asemenea, Emma Răducanu a primit invitația de a fi pe tabloul principal.

Wimbledon 2024 va avea loc în perioada 1-14 iulie pe iarba londoneză. Campionii en-titre sunt Carlos Alcaraz și Marketa Vondrousova.

Citeşte şi: Gabriela Ruse continuă în calificările de la Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS