20.5 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisMare ghinion la tragerea la sorți! Româncele dau peste adversare tari la Wimbledon

Mare ghinion la tragerea la sorți! Româncele dau peste adversare tari la Wimbledon

Tragerea la sorți a tabloului feminin de la Wimbledon a avut loc vineri, iar cele șase românce prezente la Londra și-au aflat viitoarele adversare. Unele dintre ele au avut extrem de mult ghinion, Sorana fiind cam singura care nu se încadrează în această postură.

Gabriela Ruse va da peste campioana Wimbledon 2022, Elena Rybakina, încă din primul tur, astfel că șansele ei să treacă mai departe sunt extrem de mici.

Mult noroc nu a avut nici Anca Todoni, în premieră pe iarba londoneză. Ea da peste semifinalista turneului de la Birmingham, italianca Elisabetta Cocciaretto (41 WTA). În cazul, în care va câștiga formidabil, pe româncă ar aștepta-o un tur secund infernal, contra lui Cori Gauff, favorita 3 a turneului.

Duel interesant cu Bianca Andreescu

Tot peste o americancă poate da și Sorana Cîrstea, care, deși este cap de serie, nu a beneficiat de o tragere la sorți prea favorabilă. Românca nu ar avea o misiune dificilă neapărat până în turul trei, ținând cont că dă peste Sonay Kartal (295 WTA) în primul tur și peste Clara Burel (43 WTA), în turul secund. În a treia manșă, dacă va ajunge acolo, Sorana se poate duela cu Coco Gauff.

Ana Bogdan va da în primul tur peste Cristina Bucsa (63 WTA), iar în turul doi ar putea înfrunta campioana Wimbledon 2023, Marketa Vondrousova.

Irina Begu și Jaqueline Cristian vor debuta la Londra contra lui Lin Zhu (60 WTA), respectiv Bianca Andreescu (165 WTA). Tot în turul trei, la fel ca în cazul Soranei, cele două tenismene ar avea și ele misiuni dificile, ținând cont că pot da peste Qinwen Zheng (8 WTA, în cazul Irinei) și Jasmine Paolini (7 WTA, în cazul lui Jaqueline).

Citește și: Româncele, la putere! Gabi Ruse și Anca Todoni sunt pe tabloul principal de la Wimbledon

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS