35.1 C
Craiova
luni, 1 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRaluca Olaru își pune „racheta“ în cui: „A venit timpul să închei un capitol!“

Raluca Olaru își pune „racheta“ în cui: „A venit timpul să închei un capitol!“

Raluca Olaru a spus oficial „stop” carierei sale în tenis, după ce nu mai jucase de aproximativ doi ani de zile un meci oficial. Fosta campioană la dublu a turneului de juniori de la US Open a venit cu un mesaj emoționat pe rețelele sociale prin care și-a luat „adio” de la „sportul alb”.

La nivel de juniori, Olaru a fost una dintre cele mai bune jucătoare din România, câștigând US Open la dublu în 2006. Pe lângă rezultatul de la Flushing Meadows, tenismena din București a mai ajuns în finală la Roland Garros la juniori atât la simplu, cât și la dublu, în 2005.

După ce a făcut pasul la seniori, Olaru s-a axat mai mult pe competițiile de dublu, unde a câștigat 11 titluri WTA și 15 ITF. La simplu, Olaru a cucerit 11 titluri, tot la nivel ITF. La JO de la Rio și Tokyo, Olaru a fost inclusă în echipa României, tot la dublu, scrie Eurosport.

„Drumul meu ca jucătoare profesionistă s-a încheiat!“

Mesajul de adio al Ralucăi vine la doar câteva zile după ce o altă jucătoare româncă, Alexandra Cadanțu-Ignatik, și-a anunțat retragerea din tenis la rândul ei.

„A venit timpul. A trecut mai bine de un an și jumătate de la ultimul meu meci oficial și chiar și-așa tot mi-e greu să rostesc asta cu voce tare, dar până la urmă cred că niciodată nu va fi ceva ușor. Adevărul este că a venit timpul să închei oficial un capitol din viața mea – cariera de jucătoare profesionistă de tenis.

Atenție, nu am spus doar tenis, pentru că după cum ați putut vedea în acest ultim an și jumătate, sunt încă aproape și implicată în fenomen prin diverse forme – comentatoare, analistă, antrenoare, intervievatoare. Însă drumul meu ca jucătoare profesionistă s-a încheiat. Deși n-a fost ușor să mă obișnuiesc cu acest statut, sunt mulțumită și împlinită cu parcursul meu în cei 20 de ani de circuit profesionist.

[…]

Acestea fiind spuse, mi-am dorit foarte mult să sărbătoresc acest capitol care se încheie și să ne mai strângem o dată, cu mic, cu mare pentru a marca acest moment. Așa că stați pe aproape, voi anunța în curând detaliile evenimentului. Și da, voi fi din nou în postura de jucătoare 🙂 Cu emoții, Raluca”, a fost o parte din mesajul jucătoarei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS