31.7 C
Craiova
vineri, 5 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisRomâncele, mulţumite doar cu prezenţa! Bogdan şi Ruse, eliminate de la Wimbledon

Româncele, mulţumite doar cu prezenţa! Bogdan şi Ruse, eliminate de la Wimbledon

Româncele cad pe capete la Wimbledon în acest an! După Irina Begu, Sorana Cîrstea şi Jaqueline Cristian, au urmat alte două rezultate modeste ale reprezentantelor ţării noastre. Ana Bogdan şi Gabriela Ruse au clacat şi astfel România a mai rămas cu o singură jucătoare pe tabloul de simplu.

Ana Bogdan a fost învinsă de Cristina Bucşa cu 6-4, 4-6, 7-6 (10/5), marţi, în prima rundă a turneului de Mare Şlem de la Wimbledon. Ana Bogdan (31 ani, 57 WTA) s-a înclinat după mai bine de trei ore de joc (3 h 13 min) în faţa jucătoarei născute la Chişinău, dar care reprezintă Spania (26 ani, 64 WTA). Ana Bogdan, care anul trecut a atins turul al treilea la All England Club, s-a ales cu un cec de 60.000 de lire sterline şi 10 puncte WTA pentru participarea din acest an.

De asemenea, Gabriela Ruse nu a avut nicio şansă în faţa Elenei Rîbakina. A patra favorită s-a impus cu scorul de 6-3, 6-1 şi astfel i-a încheiat drumul sportivei noastre la Wimbledon. Rîbakina (25 ani, 4 WTA) a câştigat singurul lor duel anterior, în 2022, la Miami, în turul secund, cu 6-4, 7-5. În meciul de marţi, Ruse a reuşit mai puţine mingi direct câştigătoare, 11-16, a comis 7 duble greşeli şi a avut mai multe erori neforţate, 25-18. La fel ca Ana Bogdan, Ruse s-a ales cu un cec de 60.000 de lire sterline şi 50 de puncte WTA.

Singura româncă rămasă pe tabloul principal de la Londra este Anca Todoni. Ea va juca astăzi cu Coco Gauff, de la ora 15.00.

Citeşte şi: Sorana Cîrstea: „La experiența mea este inacceptabil așa ceva!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS