17.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJasmine Paolini - Barbora Krejcikova, finala surprinzătoare de la Wimbledon

Jasmine Paolini – Barbora Krejcikova, finala surprinzătoare de la Wimbledon

Jasmine Paolini – Barbora Krejcikova este marea finală din acest an de la Wimbledon, cele două jucătoare aflându-se în premieră în ultimul act al turneului de la All England Club. Până acum, italianca și cehoaica se mai întâlniseră o singură dată, în primul tur al calificărilor pentru Australian Open 2018.

În prima semifinală a zilei, care s-a dovedit a fi cea mai lungă semifinală feminină din istorie de la Londra, italianca Jasmine Paolini s-a calificat în marea finală de la All England Club, obținând succesul dramatic, în trei seturi, scor 2-6, 6-4, 7-6, în fața croatei Donna Vekic.

Mai apoi, Barbora Krejcikova s-a calificat în premieră în finala probei de simplu de la Wimbledon, după ce a trecut în 3 seturi pe Elena Rybakina, favorita nr. 4, cu scorul de 3-6, 6-3, 6-4, după două ore și 9 minute de joc. 

Finala dintre Paolini și Krejcikova va fi a doua întâlnire directă din istorie dintre cele două, precedenta având loc acum mai bine de 6 ani, în ianuarie 2018 (n.r. – ehoaica s-a impus fără prea mari emoții, scor 6-2, 6-1.). Atunci, niciuna dintre finalistele de anul acesta de la Londra nu mergea direct pe tabloul principal de la Melbourne, fiind nevoite să evolueze în calificările primului turneu de Grand Slam al anului. Astfel, aceasta va fi prima finală de simplu feminin (Jasmine Paolini – Barbora Krejcikova) la un Grand Slam, din Era Open, în care cele două adversare s-au întâlnit anterior într-un meci de calificare pe tabloul principal al unui turneu de Grand Slam, scrie Eurosport.

Ambele jucătoare, la a doua finală de Grand Slam

Înaintea finalei de acum, cele două jucătoare au mai evoluat într-o finală de Grand Slam în carieră. Paolini a făcut asta chiar la precedentul Slam, la Roland Garros, cedând în fața liderului Iga Swiatek. 

De partea cealaltă, Barbora a jucat finală la Roland Garros în 2021, pe care a și câștigat-o, în fața Anastasiei Pavlyuchenkova, scor 6-1, 2-6, 6-4. Pe lângă acea finală pe zgura pariziană, cehoaica a mai ajuns în trei sferturi de finală în carieră la turneele majore, toate pe hard, de două ori la Australian Open, în 2022 și 2024, și o dată la US Open, în 2021.

Marea finală de la Wimbledon, dintre Paolini și Krejcikova, va avea loc sâmbătă, în jurul orei 16.00 (ora României).

Citește și: Irina Bara şi-a luat rămas bun de la turneul din Bastad

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS