19.8 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCarlos Alcaraz nu i-a dat nicio șansă lui Djokovic! Triumf memorabil la Wimbledon

Carlos Alcaraz nu i-a dat nicio șansă lui Djokovic! Triumf memorabil la Wimbledon

Carlos Alcaraz, numărul 3 mondial, a câştigat duminică al doilea său titlu consecutiv la turneul de la Wimbledon, trecându-şi în cont al patrulea trofeu de Mare Slem. Ibericul l-a învins pe Novak Djokovici, numărul 2 mondial, într-o reeditare a finalei de anul trecut, cu scorul de 6-2, 6-2, 7-6 (7/4).

La 21 de ani, Alcaraz a câştigat deja US Open 2022, Wimbledon 2023 şi Roland-Garros 2024.

La rândul său, Djokovic (37 ani) viza al optulea său titlu la Wimbledon (în zece finale), cu care ar fi egalat recordul elveţianului Roger Federer.

Alcaraz a devenit duminică doar al doilea jucător din Era Open care triumfă în primele sale patru finale de Grand Slam. De menționat că Roger Federer le-a câștigat pe primele șapte ale carierei (între 2003 și 2006). Carlos este în acest moment doar al șaselea jucător din Era Open care a bifat dubla Roland Garros – Wimbledon în același sezon competițional. Ceilalți au fost Rod Laver, Bjorn Borg, Rafael Nadal, Roger Federer și (desigur) Novak Djokovic.

Pentru câștigarea Wimbledonului, Alcaraz va primi un cec în valoare de 2,7 milioane de lire sterline. De cealaltă parte, Djokovic va pleca de la All England Club cu 1,4 milioane de lire sterline.

La finala de duminică au asistat numeroase vedete, printre acestea numărându-se Zendaya, Tom Cruise, Julia Roberts şi Benedict Cumberbatch. Kate, prinţesa de Wales, a fost de asemenea prezentă, ea fiind ovaţionată de public la intrarea pe arena centrală de la All England Club.

Citește și: Cezar Crețu şi Bogdan Pavel au cucerit titlul în proba de dublu de la Iaşi Open

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS