17.6 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJO 2024 (tenis) / Begu și Bogdan, fără prea multe șanse împotriva celor mai în formă sportive

JO 2024 (tenis) / Begu și Bogdan, fără prea multe șanse împotriva celor mai în formă sportive

Ana Bogdan a părăsit turneul olimpic de tenis de la Paris încă din primul tur. Sportiva din România a luptat onorabil în fața uneia dintre cel mai în formă jucătoare ale momentului, Jasmine Paolini. Italianca s-a impus în două seturi, scor 7-5, 6-3.

Românca părăsește, însă, Jocurile Olimpice cu capul sus, după o prestație de admirat în fața finalistei ultimelor două turnee de Grand Slam.

În urma acestei victorii, Jasmine Paolini va juca în meciul din turul 2 contra câștigătoarei dintre Magda Linette și Mirra Andreeva. Meciul dintre cele două se va disputa mâine.

Greu în fața liderului mondial

Irina Begu a luptat admirabil cu liderul mondial Iga Swiatek, dar poloneza n-a putut fi doborâtă în meciul din primul tur al turneului de la Jocurile Olimpice. Românca a cedat în două seturi, 2-6, 5-7, dar pleacă acasă cu satisfacația de a-i fi dat o replică solidă jucătoarei aproape imbatabile pe zgură.

Primul set s-a desfășurat într-o singură direcție, iar Iga s-a impus cu 6-2. Surprinzător, prima jucătoare a lumii a avut un procentaj mai slab al primului serviciu față de Begu (69% față de 75%). Begu și-a îmbunătățit foarte mult serviciul în debutul setului 2. La 2-1 pentru Swiatek, ea a salvat două mingi de break, reușind să păstreze echilibrul. S-a mers cap la cap, astfel că scorul a fost egal după primele 6 game-uri. Apoi, Begu a câștigat pe serviciul lui Swiatek, consolidându-și break-ul cu propriul serviciu și distanțându-se la 5-3. Din acel moment, românca nu a mai câștigat nimic, iar Iga a închis meciul la 7-5.

În turul 2, Swiatek va juca împotriva câștigătoarei din duelul Podorska – Diane Parry.

Citește și: JO 2024 (canotaj) / Prima zi, primele rezultate bune! Calificări în semifinale la dublu vâsle feminin și masculin

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS