14.5 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJessica Pegula, învingătoare la Openul Canadei pentru al doilea an consecutiv

Jessica Pegula, învingătoare la Openul Canadei pentru al doilea an consecutiv

Jucătoarea americană de tenis Jessica Pegula a câştigat Openul Canadei, turneu de categoria WTA 1.000, dotat cu premii totale în valoare de 3.211.715 dolari americani. A făcut-o pentru al doilea an consecutiv! În finala acestei ediții, desfășurată luni, la Toronto, a învins-o în trei seturi, scor 6-3, 2-6, 6-1, pe compatrioata sa Amanda Anisimova.

Pegula (30 ani, 6 WTA) s-a impus după o oră şi 28 de minute de joc.

„Nu a fost uşor să părăsesc zgura de la Roland Garros (care găzduit turneul de tenis al JO 2024 – n.red.) şi să vin imediat aici, pe această suprafaţă diferită, dar am reuşit. Este o mândrie să câştig un turneu organizat într-un mod atât de frumos aici“, a declarat Pegula, citată de Agerpres.

Pentru Jessica Pegula urmează marea provocare, ultimul turneu de Mare Şlem al anului: US Open. Acesta va avea loc între 26 august şi 8 septembrie, la New York. Se va disputa pe aceeaşi suprafaţă dură ca la Toronto.

În ciuda eşecului din finală, Amanda Anisimova (22 de ani) a reuşit un salt impresionant în clasamentul WTA. Acum se regăsește pe poziția 49, după ce la sosirea sa în Canada se afla pe locul 132.

Citește și: Drapelul olimpic a sosit la Los Angeles. Americanii speră să rezolve punctele nevralgice

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS