15.9 C
Craiova
vineri, 20 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisDoi semifinalişti surpriză la US Open! Sinner joacă azi cu Medvedev în sferturi

Doi semifinalişti surpriză la US Open! Sinner joacă azi cu Medvedev în sferturi

Germanul Alexander Zverev, numărul 4 mondial, a fost eliminat în faza sferturilor de finală la US Open, fiind învins în patru seturi, scor 7-6 (7/2), 3-6, 6-4, 7-6 (7/3), de americanul Taylor Fritz (12 ATP). De asemenea, americanul Frances Tiafoe, care a mai atins penultimul act la US Open în 2022, a profitat marţi de abandonul bulgarului Grigor Dimitrov (9 ATP), în setul al patrulea, la scorul de 6-3, 6-7 (5/7), 6-3, 4-1 şi astfel s-a calificat în penultimul act.

Pentru Fritz, aceasta va fi prima semifinală din cariera sa la o competiţie de Grand Slam, după ce a atins anterior de patru ori sferturile de finală (Wimbledon 2022, US Open 2023, Australian Open şi Wimbledon 2024). El se va duela cu Tiafoe, după ce a profitat de abandonul lui Dimitrov (33 de ani). Bulgarul a acuzat probleme la coapsa stângă, după ce s-a retras din cauza unei leziuni şi în optimile de finală la Wimbledon, în luna iulie.

Miercuri, la US Open sunt programate ultimele două meciuri din sferturile de finală: Alex De Minaur (Australia/N.10) – Jack Draper (Marea Britanie/N.25) şi Jannik Sinner (Italia/N.1) – Daniil Medvedev (Rusia/N.5).

Sabalenka defilează, Navarro impresionează

Emma Navarro s-a calificat în premieră în semifinalele unui turneu de Mare Slem, după ce a învins-o în două seturi, 6-2, 7-5, pe spaniola Paula Badosa, marţi la US Open. Emma Navarro (23 ani, numărul 12 mondial) s-a impus după o oră şi 15 minute în acest duel între două jucătoare născute la New York.

În urmă cu două zile, Navarro reuşise să o elimine pe deţinătoarea trofeului, compatrioata sa Coco Gauff, iar acum se pregăteşte să o înfrunte pe finalista de anul trecut, Aryna Sabalenka (nr.2). Dublă campioană de Mare Slem (Australian Open 2022 şi 2024), Sabalenka a reuşit performanţa de a se califica pentru al patrulea an consecutiv în semifinale la US Open şi este considerată favorită în duelul cu Emma Navarro. Ea a trecut în faza sferturilor de finală de Qinwen Zheng cu scorul de 6-1, 6-2.

Ultimele două meciuri din sferturile de finală, Beatriz Haddad Maia (Brazilia/N.22) – Karolina Muchova (Cehia) şi Iga Swiatek (Polonia/N.1) – Jessica Pegula (SUA/N.6), sunt programate miercuri.

Statistici incredibile pentru Aryna

Aryna Sabalenka a fost ca un tăvălug și a comis doar 19 neforțate, foarte puțin pentru stilul ei de joc foarte ofensiv. I-a oferit o singură oportunitate de break adversarei, salvată, și a închis partida după doar o oră și 14 minute. Sabalenka a ajuns la 33 de seturi câștigate, din 36, la Grand Slam-urile din 2024, scrie Eurosport.

Sabalenka a devenit prima jucătoare, de la Serena Williams în 2015-2016, care face semifinale la Australian Open și US Open în doi ani consecutivi. Bielorusa a pierdut mai puțin de 5 game-uri într-un meci cu o adversară de top 10 (Zheng e locul 7 WTA) pentru a 3-a oară în carieră. 

Numărul 2 mondial a devenit cea mai tânără jucătoare de la Venus Williams, în 2022, care ajunge în 4 semifinale la rând la Flushing Meadows.

Citeşte şi: Miriam Bulgaru, calificare fără probleme în optimi la Montreux (Elveţia)

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS