14.5 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJannik Sinner, prea bun pentru Medvedev! Italianul e în semifinale la US Open

Jannik Sinner, prea bun pentru Medvedev! Italianul e în semifinale la US Open

Jannik Sinner, liderul mondial, s-a calificat în semifinalele US Open după ce l-a învins în patru seturi, scor 6-2, 1-6, 6-1, 6-4, pe rusul Daniil Medvedev. El s-a impus după două ore şi 39 de minute de joc în faţa lui Medvedev, ocupantul locul 5 ATP şi câştigătorul trofeului la Flushing Meadows în 2021.

Sinner, campion la Australian Open 2024, este jucătorul cu cele mai multe victorii obţinute la turneele majore în acest sezon (21), reuşind să atingă penultimul act la toate cele patru competiţii de Grand Slam.

Italianul îl va avea ca adversar în penultimul act pe britanicul Jack Draper (25 ATP). El a reuşit să-l învingă în trei seturi, 6-3, 7-5, 6-2, pe australianul Alex de Minaur, numărul 10 mondial.

Draper (22 ani) nu a avut nicio emoţie la prima partidă din cariera sa pe terenul Arthur Ashe. A reuşit să se impună în două ore şi şapte minute, etalând un tenis de nivel înalt.

Cealaltă semifinală de la US Open 2024 va fi una 100% americană, între Taylor Fritz (12 ATP) şi Frances Tiafoe (20 ATP).

Medvedev: „Cu Sinner a fost dificil pentru mine“

La finalul partidei, rusul a vorbit despre rivalitatea cu Jannik Sinner, cu care s-a duelat de 4 ori în 2024, reușind să-l învingă pe italian o singură dată, pe iarbă, la Wimbledon, în sferturi. Medvedev a recunoscut că nu îi este ușor să-l înfrunte pe Sinner, despre care a spus că a ajuns meritat pe primul loc în clasamentul mondial, fiind unul dintre cei mai buni din lume. 

„Este greu. Este unul dintre cei mai buni jucători din lume, clasamentul spunând că e chiar cel mai bun, și merită. Este un jucător greu de înfruntat. Simte bine jocul. El alege lovitura potrivită la momentul potrivit de multe ori. De fapt, îmi place să întâlnesc astfel de jucători. Meciul devine foarte strâns într-un mod în care fiecare punct contează. Încerci să faci un break, să te gândești ce va face el și cum îl poți contracara. Simt că, da, toate meciurile au fost interesante în felul lor și cred că și oamenilor le place. Aș fi fericit să joc mai mult împotriva lui Sinner în turneele de Grand Slam.

Înainte erau Rafa, Roger și Novak, acum sunt Carlos, Jannik și ceilalți băieți. Țelul meu este să mă îmbunătățesc și să încerc să-i bat. În ultimul timp, cu Sinner a fost dificil pentru mine. În același timp, să fiu sincer, comparativ cu unele meciuri pe care le-am jucat cu el anul trecut, de când a început să mă bată, astăzi am simțit că fac ceea ce trebuie. Pur și simplu nu am reușit să execut bine“, a declarat Medvedev.

Citeşte şi: Polo / România a pierdut cu Italia şi va juca pentru locurile 9-12 la CE

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS