10.3 C
Craiova
luni, 16 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisSabalenka și Pegula se vor duela pentru titlul de la US Open

Sabalenka și Pegula se vor duela pentru titlul de la US Open

Aryna Sabalenka, numărul 2 mondial, s-a calificat în finala US Open, una în care o va avea ca adversară pe americanca Jessica Pegula. Bielorusa, dublă campioană la Australian Open (2023, 2024), va avea ocazia sâmbătă să devină prima jucătoare care câştigă două turnee majore disputate pe hard în acelaşi sezon, după germanca Angelique Kerber în 2016.

Sabalenka a învins-o joi în semifinale, cu 6-3, 7-6 (7/2), pe americanca Emma Navarro (locul 12 WTA), asigurându-şi a doua prezenţă consecutivă în ultimul act la Flushing Meadows.

Pegula, numărul 6 mondial, a dispus la rândul ei în trei seturi, 1-6, 6-4, 6-2, de Karolina Muchova din Cehia (52 WTA), pentru a se califica în premieră într-o finală de Grand Slam. Până la ediţia din acest an de la US Open, americanca în vârstă de 30 de ani nu reuşise să treacă de sferturile de finală la turneele majore.

Sabalenka a sosit la New York după succesul înregistrat la turneul WTA 1.000 de la Cincinnati (Ohio), în finala căruia a învins-o chiar pe Jessica Pegula (6-3, 7-5).

Citește și: Victor Cornea, în formă înainte de Cupa Davis! E în sferturi şi la Genova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS