9.5 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisJannik Sinner, campion în premieră la US Open! Finală fără istoric pe „Arthur Ashe“

Jannik Sinner, campion în premieră la US Open! Finală fără istoric pe „Arthur Ashe“

Jannik Sinner, numărul unu mondial, a câştigat în premieră turneul US Open! Italianul l-a învins pe Taylor Fritz (12 ATP) cu 6-3, 6-4, 7-5, în finala desfăşurată duminică, la arenele Flushing Meadows. Sinner s-a impus după două ore şi 16 minute de joc, obţinând al doilea titlu de Mare Slem al anului, după Australian Open, în ianuarie.

Ca şi belarusa Arina Sabalenka, la feminin, Sinner a câştigat cele două turnee de Mare Slem de pe hard, devenind cel mai tânăr jucător care reuşeşte acest lucru.

Într-un stadion „Arthur Ashe“ plin de vedete, printre care regina muzicii pop Taylor Swift şi partenerul său, jucătorul de fotbal american Travis Kelce, Sinner a stins visul lui Fritz de a deveni primul american care câştigă titlul la US Open la masculin de la Andy Roddick în 2003.

Sinner, care a comis doar 21 de erori neforţate, a făcut diferenţa în momentele importante şi s-a impus în minimum de seturi.

Jannik Sinner este primul lider mondial care câştigă trofeul la Flushing Meadows la masculin de la Rafael Nadal în 2017, dar şi primul italian campion la New York.

Citeşte şi: E gata! Irina Begu a pus mâna pe trofeul de la Montreux

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS