25.6 C
Craiova
marți, 17 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCupa Davis / România, pregătită să „răpună“ China în Polivalenta din Craiova

Cupa Davis / România, pregătită să „răpună“ China în Polivalenta din Craiova

-

Craiova va găzdui, în premieră, un meci de Cupa Davis! În perioada 13-14 septembrie, România va întâlni China în Grupa Mondială II a competiției. Meciurile se vor disputa la Sala Polivalentă din Craiova, iar toţi iubitorii de tenis din zona Olteniei sunt aşteptaţi la unul dintre cele mai mari evenimente din lumea sportului „alb“ pe care Craiova le organizează.

După înfrângerea din startul anului, 0-4 cu Grecia, echipa României de Cupa Davis a ajuns în Grupa Mondială a doua a competiției. Pentru a reveni în elită, tricolorii trebuie să învingă China. Duelul România – China începe vineri, de la ora 13:00.

Lot România: Filip Jianu (22 ani, ATP 233, București), Cezar Crețu (23 ani, ATP 296, Iași), Boitan Adrian (25 ani, ATP 354, Constanța), Victor Cornea (30 ani, ATP 93 dublu), Bogdan Pavel (25 ani, ATP 712/271 dublu, Ștefănești), Alexandru Coman (19 ani, ATP 1291, Craiova).

Lot China: Wu Di (32 ani, ATP 140), Yunchaokete Bu (22 ani, ATP 113), Rigele Te (26 ani, ATP 636), Yi Zhou (19 ani, ATP 527), Sun Fajing (27 ani, ATP 359), Wang Aoran (27 ani, ATP 792).

Biletele și abonamentele sunt disponibile pe entertix.ro și la Sala Polivalentă în zilele meciurilor. De asemenea, bilete fizice pot fi achiziționate din magazinele Cărturești din toată țara. Prețul unui bilet este de 50 de lei, iar abonamentul pentru ambele zile costă 80 de lei.

Trifu: Ei sunt favoriţi, chiar dacă cei mai buni n-au făcut deplasarea“

În cadrul unei conferinţe de presă, antrenorul nejucător al României, Gabriel Trifu, împreună cu marea majoritate a sportivilor din lotul României au vorbit, pe scurt, despre întâlnirea cu China.

„Ne-am pregătit foarte bine aici, în Craiova. Condiţiile sunt foarte bune şi le mulţumim pe această cale autorităţilor şi Federaţiei Române de Tenis. Este un meci dificil. Din fericire pentru noi, cei mai buni doi clasaţi ai lor nu au făcut deplasarea. Acum, primul considerat mai valoros se află pe locul 113, deci ei sunt favoriţi. O să fie un meci dur, dar sperăm că o să obţinem victoria şi să trecem în Grupa I Mondială. Ne bucurăm că suntem la Craiova. Ne dorim ca fanii să ne susţină, să fie gălăgioşi şi în număr mare. Avem nevoie de ajutor din partea lor, să pună presiune pe ei. O să mai avem discuţii zilele astea, dar am pregătit în mare acest duel“, a declarat Gabriel Trifu.

Declaraţiile sportivilor le puteţi asculta în video de mai sus!

Citeşte şi: Jaqueline Cristian, învinsă la mare luptă de Kartal, în debutul turneului de la Monastir

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Ultimul lot al drumului de mare viteză Craiova-Târgu Jiu...

Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a transmis,...

ȘTIRI GdS