14.5 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCupa Davis / România - China 1-0. Cezar Crețu, victorie dramatică în fața lui Yunchaokete

Cupa Davis / România – China 1-0. Cezar Crețu, victorie dramatică în fața lui Yunchaokete

România a debutat cum nu se putea mai bine în duelul cu China, din Grupa Mondială II. Cezar Crețu a intrat primul pe teren în Sala Polivalentă din Craiova și a obținut o victorie mare împotriva lui Yunchaokete Bu. A fost 3-6, 6-4, 7-6 (4) pentru sportivul nostru, cel care face ca România să preia conducerea în acest duel, scor 1-0.

Meciul a început cu ambii jucători siguri pe propriul serviciu. S-a mers cap la cap până la scorul de 3-3, moment în care Bu a izbutit primul break al meciului. Nu a fost singurul al setului, pentru că la 5-3 chinezul a închis setul chiar pe serva adversă. Actul secund a scos în prim plan ambiția lui Cezar care, împins de la spate de publicul oltean, a reușit să întoarcă soarta jocului în favoarea sa.

Totul s-a întâmplat de la scorul de 2-3, imediat după ce Crețu și-a schimbat echipamentul roșu cu cel alb. Din acele clipe s-a schimbat și soarta setului, unul câștigat cu multă muncă de român, scor 6-4.

Set decisiv trăit la intensitate

Decisivul a debutat cu nu mai puțin de cinci break-uri consecutive, trei reușite de către român. Tensiunea jocului și-a spus cuvântul, iar niciunul dintre cei doi sportivi nu a riscat. La 3-2, Cezar și-a stăpânit emoțiile, a trecut peste pragul psihologic și s-a distanțat în set.

Bu și-a făcut serviciul imediat, iar Cezar a servit perfect, apoi, pentru 5-3. Din păcate, presiunea și-a spus cuvântul, iar sportivul nostru nu a știut să gestioneze cel mai important moment al meciului. La 5-4, Crețu nu a reușit să-și facă serviciul și să închidă meciul, iar Yunchaokete a trimis partida în prelungiri. Propria servă a fost o formalitate pentru chinez, care a preluat imediat conducerea. Cu multă presiune, dar și cu ambiție, Cezar a trimis ultimul set în tiebreak.

Bu a punctat primul în tiebreak, iar apoi românul s-a distanțat la 3-1. S-a făcut 4-2, iar cei doi jucători au schimbat terenul. S-a ajuns la 5-4, iar cele două servicii ale lui Cezar au adus prima mare victorie a României!

Meciul doi al întâlnirii România – China va avea loc între Adrian Boitan și Yi Zhou.

Citește și: Cezar Creţu deschide „balul“ în Cupa Davis! Vezi programul complet al meciurilor!

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS