18.3 C
Craiova
miercuri, 18 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCupa Davis / România - China 3-2. Cezar Crețu, marele erou al tricolorilor

Cupa Davis / România – China 3-2. Cezar Crețu, marele erou al tricolorilor

Cezar Crețu este marele erou al naționalei de Cupă Davis a României! După victoria de vineri, din primul meci al seriei, Cezar a câștigat și ultima întâlnire, cea decisivă, împotriva lui Rigele Te, scor 3-6, 6-3, 6-3. Cu acest succes, România s-a impus cu scorul de 3-2 în fața Chinei și astfel a bifat un succes mare în Grupa Mondială II a competiției.

Cei doi jucători și-au împărțit primele seturi, după ce au luptat cu multă îndârjire pentru fiecare punct. Echilibrul s-a menținut pe întreaga durată a meciului, de aici și numărul mare de „deuce-uri“ dintre cei doi adversari. În actul al treilea, sportivul nostru a trecut peste un moment de cumpănă la scorul de 1-2, 15-40. A salvat cele două mingi de break, posibil decisive la momentul respectiv, apoi și-a însușit game-ul pentru 2-2.

Vineri, în primul meci de simplu, Cezar Creţu l-a învins pe Yunchaokete Bu cu 3-6, 6-4, 7-6 (7/4), iar apoi Gabi Adrian Boitan l-a întrecut pe Yi Zhou cu 7-6 (7/4), 6-2. 

Sâmbătă, la dublu, perechea Victor Cornea/Bogdan Pavel a fost învinsă de cuplul Fajing Sun/Rigele Te cu 6-4, 6-4. În al patrulea meci al seriei, Adrian Boitan a fost învins de Yunchaokete Bu cu 6-3, 7-6 (7/3).

Citește și: Cupa Davis / România – China 2-2. Adi Boitan a clacat în meciul cu Yunchaokete

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS