14.5 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCupa Davis / George Cosac, preşedinte FRT: „Au făcut un meci remarcabil!“

Cupa Davis / George Cosac, preşedinte FRT: „Au făcut un meci remarcabil!“

Echipa României a învins formaţia Chinei cu scorul de 3-2, în Grupa Mondială II a Cupei Davis, într-un meci desfăşurat la finalul săptămânii trecute în Sala Polivalentă din Craiova.

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis, George Cosac, a declarat, luni, că România a făcut un meci „remarcabil” în faţa Chinei. El a mai precizat că jucătorii îi dau speranţe pentru viitor.

„Am obţinut o victorie extrem de importantă, mai ales că după tragerea la sorţi, când am văzut China, ne gândeam că mai rău de atât nu puteam pica. China chiar este o echipă puternică, o echipă de viitor, chiar dacă trebuie să recunoaştem, nu a venit aici cu cei mai buni jucători ai săi. Dar, având în vedere masa de jucători, infrastructura şi condiţiile din China, e normal să ai emoţii. De aceea, cu atât mai mult vreau să felicit jucătorii şi staff-ul tehnic pentru că au făcut un meci remarcabil, de un înalt nivel. Pentru că deşi clasamentele jucătorilor nu erau de top, nivelul a fost unul extrem de ridicat. Aşa că aceşti băieţi ne dau speranţe.

Sigur, a fost 2-0 pentru noi, dar la fel de bine putea fi 2-0 pentru ei. Meciurile au fost toate extrem de echilibrate. Eu aş spune că meciul la care aveam o primă şansă era cel de dublu. În rest, la cele de simplu vedeam un uşor avantaj pentru China pentru că avea în componenţă un jucător care se apropie de top 100. Însă în Cupa Davis, cum bine ştim, că nu contează numele jucătorilor. În această competiţie scrie mare numele ţării şi undeva, mic, numele jucătorului. Deci acolo unde jucătorii îşi reprezintă ţara valorile se mai echilibrează aş putea spune“, a declarat George Cosac, pentru Agerpres.

Cu gândul la Grupa Mondială I

George Cosac a menţionat că peste câţiva ani România ar putea spera la o accedere în Grupa Mondială I a Cupei Davis.

„Acum aşteptăm tragerea la sorţi pentru Grupa II Mondială, să vedem cu cine vom juca. Normal că acolo sunt echipe foarte puternice. Însă, aşa cum am văzut, avem o echipă tânără, cu un potenţial deosebit. Avem o echipă pe care ne putem baza în viitor, pentru a spera chiar şi la o accedere în Grupa Mondială I în câţiva ani. Jucătorii noştri au demonstrat la Craiova că au valoare şi că sunt nişte luptători. Meciurile au fost echilibrate şi nu s-au pierdut”, a explicat Cosac.

Citeşte şi: Cupa Davis / Bucurie de nedescris în tabăra României după reuşita cu China

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS