16.7 C
Craiova
joi, 3 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisTenis de masă / CSM Craiova, cu gândul la barajul de promovare! Prestaţii bune şi la fete şi la băieţi

Tenis de masă / CSM Craiova, cu gândul la barajul de promovare! Prestaţii bune şi la fete şi la băieţi

În weekendul trecut a avut loc, la Lugoj şi Buzău, Turul Campionatului Național pe Echipe Seniori – Divizia A masculin și feminin. Clubul CSM Craiova a avut un comportament foarte bun de fiecare dată, iar după prima parte a campionatului poate spune că trage speranţe bune la promovare în Superligă.

Continuă lupta pentru primele locuri

La masculin, turneul s-a desfășurat la Lugoj. CSM Craiova, cu Anghel Patrick, Nedelcu Mihai Pribeagu Sebastian și Galoș Alexandru în componență, a trecut de CSS Sf. Gheorghe (3-0), CTNM Tg Secuiesc (3-1), SCM Dunărea Giurgiu (3-0), CSM Cluj Napoca (3-2) şi CSM Bistrița (3-2). Au fost, de asemenea, şi două înfrângeri, 2-3 cu CSM Lugoj şi 0-3 cu ACS Pinpong Academy București.

În urma acestor rezultate, CSM Craiova s-a clasat pe locul III, la egalitate de puncte cu CSM Lugoj și CSM Cluj, toate având cinci victorii. Astfel, în acest caz, diferența s-a făcut la setaveraj.

„Sportivii mei au avut o evoluție foarte bună, câștigând meciuri în fața unor jucători cu mare experientă. Țin să evidențiez faptul că toți componenții echipei sunt juniori. În luna februarie va avea loc returul, unde sperăm clasarea pe locul 2, loc ce ne-ar permite disputarea barajului de promovare în Superligă“, a spus Liviu Nicoli, antrenorul sportivilor.

Fetele au şanse la un loc de baraj

În aceeaşi perioadă, doar că la Buzău, s-a desfăşurat şi competiţia naţională la feminin. CSM Craiova, având în componență sportivele Toma Angelica, Popescu Luiza, Fistyiulof Andreea și Lazăr Eva, a obţinut victorii în faţa echipelor CS Politehnica Iași (3-2), CSM Slatina (3-0) şi CSM Rm. Sărat (3-1). Înfrângerile au venit în duelurile cu CS Rapid București (1-3), CSM Constanța II. (1-3) și CS Farul Constanța (2-3).

Toate aceste rezultate au făcut ca CSM Craiova să se claseze pe locul IV la finele turului de campionat. De menţionat că primele patru formaţii se vor califica la baraj, unde se va juca pe sistemul 1-4, 2-3.

„Suntem pe locul patru acum, la finalul turului. După ce se va juca şi returul se va face un calcul total, iar primele patru echipe se vor încrucişa la barajul de promovare. Avem ca obiectiv să ne clasăm în primele 4 poziții. Avem şanse în continuare, asta ne bucură. De la Farul am pierdut cu 3-2, la limită, un scor strâns. Era 2-2 la meciuri cu ei, iar în ultimul am pierdut cu 11-9. A fost să fie pentru ei de această dată. Apoi, cu Rapid, am avut o fată care nu s-a simţit bine şi, implicit, nici nu a fost în forma ei cea mai bună. Dacă se afla la capacitatea ei maximă, am fi putut câştiga şi cu Rapid şi urcam pe poziţia a doua fără probleme.

Avem şanse la retur, nu ne sperie vreun adversar. Cu Slatina, echipa de pe locul doi, am câştigat cu 3-0. În cazul în care Rapid nu va mai face alte achiziţii în iarnă, am avea şanse şi cu ei la baraj. Cu Slatina am câştigat deja, deci se poate, iar cu Farul e care pe care“, a punctat Cătălin Georgescu, antrenorul fetelor de la CSM Craiova.

Citeşte şi: Simona Halep, salt impresionant în clasamentul WTA după victoria cu Rodionova

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS