23.3 C
Craiova
joi, 10 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisFinal de eră, final de poveste! Rafa Nadal şi-a anunţat retragerea după Cupa Davis

Final de eră, final de poveste! Rafa Nadal şi-a anunţat retragerea după Cupa Davis

Rafael Nadal, unul dintre cei mai mari și mai iubiți jucători de tenis din istorie, a anunțat că se va retrage la finalul lui noiembrie, după ce va evolua pentru ultima oară în Cupa Davis. Nadal a pierdut zeci de turnee de Grand Slam de-a lungul carierei din cauza accidentărilor, iar acum, la 38 de ani, a decis să „agaţe racheta în cui“.

Rafa a anunțat în această după-amiază că își va încheia activitatea profesionistă după final 8-ul din Cupa Davis, din noiembrie. Acolo, „Matadorul” va da o ultimă reprezentație în fața propriilor fani, la Malaga. Spania este programată să joace în sferturi împotriva Olandei, iar David Ferrer va miza la simplu pe Alcaraz și Nadal. Bineînțeles, asta dacă elevul lui Carlos Moya va fi apt de joc 100%, altfel existând varianta dublului pentru el. 

În urmă cu 19 ani, medicii i-au spus lui Rafael că trebuie să se retragă, neavând nicio şansă să concureze la nivel înalt şi riscând să îşi pună în pericol sănătatea. „Matadorul” nu a renunţat la visul său, a strâns din dinţi şi a devenit unul dintre cei mai titraţi jucători din istorie, cucerind 22 de Grand Slam-uri, 36 de turnee Masters şi 2 medalii olimpice de aur, notează Eurosport

În urma lui rămân numeroase recorduri care, probabil, nu vor fi doborâte vreodată, cel de 14 Roland Garros-uri fiind probabil cel mai impresionant.

Citeşte şi: Jaqueline Cristian, învinsă fără drept de apel la Wuhan de campioana olimpică

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS