7.6 C
Craiova
sâmbătă, 26 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportTenisCristinel Romanescu: „Este o mică revanşă pentru Bernadette!“

Cristinel Romanescu: „Este o mică revanşă pentru Bernadette!“

Preşedintele Federaţiei Române de Tenis de Masă (FRTM), Cristinel Romanescu, a declarat că medaliile de argint de la Campionatele Europene individuale de tenis de masă de la Linz (Austria) reprezintă o mică revanşă pentru Bernadette Szocs după evoluţiile mai puţin reuşite de la Jocurile Olimpice de la Paris.

„După Jocurile Olimpice de la Paris, unde, spunem noi, nu ne-am îndeplinit obiectivul de performanţă pe care ni l-am propus, acea medalie pe care ne-o dorim atât de mult, iată că acum ne întoarcem de la Campionatele Europene, probele individuale, cu două medalii de argint, ambele câştigate de Bernadette Szocs, la dublu şi simplu. Este cu siguranţă o mică revanşă pentru Bernadette, şi-a dorit foarte mult să arate că valoarea ei nu este cea de la Jocurile Olimpice. Sigur, că şi la Paris ea şi-a dorit foarte mult, însă probabil nu a ştiut să îşi gestioneze emoţiile foarte bine. Aici însă cred că a arătat că e în topul jucătoarelor de tenis de masă ale Europei, şi chiar la nivel mondial.

Ţin să îi felicit pe toţi sportivii şi antrenorii, pentru că într-un an atât de greu au demonstrat putere de muncă, dorinţă şi atitudine. După o lună şi ceva de la Jocuri au trebuit să revină la masa de joc cu obiective înalte, iar de data aceasta eu spun că le-am îndeplinit cu brio. Pentru că două medalii de argint la Europene nu sunt la îndemâna oricărei federaţii. Asta demonstrează forţa tenisului de masă românesc, în continuare suntem acolo unde merităm să fim, pe podiumul Europei, unde, de-a lungul timpului au performat Mihaela Şteff, Daniela Dodean şi Elizabeta Samara“, a spus Cristinel Romanescu, pentru Agerpres.

Regrete că n-a fost şi un aur

Romanescu regretă că Bernadette Szocs nu a putut câştiga măcar una dintre cele două finale disputate.

„Mi-a părut rău că Bernadette nu a putut să câştige măcar o finală din cele două jucate, însă a fost un concurs fantastic de greu. Să joci finale una după alta nu e chiar simplu. E obositor şi foarte greu să te remontezi după ce o pierzi pe prima, de exemplu. Eu o felicit însă, pentru că, iată, suntem în continuare acolo unde ne-am propus, în fruntea Europei”, a mai spus Romanescu.

Citeşte şi: Bernadette Szocs: „Sunt mândră că am reușit să aduc medalii pentru România!“

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS