18.9 C
Craiova
miercuri, 3 iulie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (f) / România, pregătită să impresioneze la Campionatul European U18

Volei (f) / România, pregătită să impresioneze la Campionatul European U18

În perioada 1-13 iulie 2024, Blajul va fi gazda unei competiții de volei de top, unde tinerele talente din Europa se vor confrunta pentru titlul european U18! România, co-organizatoare alături de Grecia, va juca în fața propriilor suporteri şi va încerca să aibă un parcurs cât mai lung în competiţie.

Cele mai bune 16 echipe de pe bătrânul continent se vor întrece pentru titlul suprem, acestea fiind împărțite în două grupe, A (care se va juca la Blaj) şi B (organizată la Heraklio, Grecia).

România va face parte din Grupa A, alături de Belgia, Croația, Italia, Serbia, Slovenia, Spania și Țările de Jos. De menţionat că în lotul naţional se regăsesc şi două sportive din Craiova, legitimate la CNNT Craiova, Alesia Balica (ridicator) şi Eva Vizitiu (libero).

Grupa B reunește la start, pe lângă ţara gazdă, naţionalele din Bulgaria, Finlanda, Germania, Ungaria, Lituania, Polonia și Turcia.

Când intră pe teren România

Meciurile se vor disputa în zilele de 1, 2, 3, 5, 6, 8 și 9 iulie, de la orele 12:00, 14:30, 17:30 și 20:00. Partidele naţionalei noastre sunt programate în fiecare zi de la ora 17:30, după cum urmează: Spania (1 iulie), Serbia (2 iulie), Slovenia (3 iulie), Olanda (5 iulie), Croația (6 iulie), Belgia (8 iulie) și Italia (9 iulie).

Primele două echipe se vor califica în semifinale, urmând să joace cu primele două clasate din Grupa B, care se dispută la Heraklio (Grecia). Semifinalele, programate pe 12 iulie, la orele 16:00 și 19:00 și finalele (finala mică va avea loc în data de 13 iulie, de la ora 16:00, iar marea finală se va disputa tot pe 13 iulie, de la ora 19:00) se vor disputa tot în Alba Blaj Arena.

Citeşte şi: Gimnastică / Reuşită pentru Ana Maria Bărbosu! A luat medalia de argint la individual compus

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS