17.5 C
Craiova
joi, 19 septembrie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (m) / Sergiu Stancu: „Vom intra în fiecare meci cu gândul doar la victorie!“

Volei (m) / Sergiu Stancu: „Vom intra în fiecare meci cu gândul doar la victorie!“

Weekend-ul acesta a avut loc tragerea la sorţi a grupelor Campionatului Mondial de volei masculin, competiţie ce va avea loc în Filipine, în perioada 12-18 septembrie 2025. Sorții au decis ca România să facă parte din Grupa B la Campionatul Mondial, alături de Polonia, Olanda și Qatar. Primele două clasate se vor califica în optimile de finală.

Antrenorul naționalei, Sergiu Stancu, a urmărit tragerea cu sufletul la gură. La final, acesta s-a declarat optimist cu privire la șansele României de a se califica în optimile Campionatului Mondial din 2025. El a mai subliniat că România se află la mâna ei și că cel mai important este ca jucătorii să își atingă nivelul optim în volei.

„Avem şanse reale de calificare. Totul depinde doar de noi. Avem o grupă foarte grea, dar nici nu puteai să te aştepţi la altceva. România venea din urna a patra valorică, iar toţi adversarii sunt în faţa noastră. Tot ce îmi doresc eu este ca jucătorii români să evolueze la echipele de club, să vină la echipa naţională cu încredere, cu motivaţie. Uşa echipei naţionale va rămâne mereu deschisă. Cei mai buni jucători, fără îndoială, vor face parte din lotul României la Campionatul Mondial. Vom intra în fiecare meci cu gândul doar la victorie. Sigur că va fi infinit mai greu cu Polonia, dar dacă am reuşit să batem Franţa, campioana olimpică, de ce nu am bate şi vicecampioana olimpică? Naţionala noastră a arătat, în multe meciuri, că e capabilă să se bată cu oricine. Important e să jucăm noi cel mai bun volei”, a declarat Sergiu Stancu, conform Federației Române de Volei.

Diaconescu: „Va fi foarte greu, dar nu și imposibil!“

Liberoul Sergio Diaconescu, recent transferat la Dinamo după șapte ani petrecuți la SCMU Craiova, este optimist. El speră ca prestația fantastică de la Europene să se repete și la Mondiale.

„Este o grupă grea, trebuie să recunoaștem, dar sunt optimist în această privință. Dacă am reușit să obținem o victorie cu campioana olimpică Franța, de ce să nu sperăm și la o victorie cu Polonia sau Olanda. Într-adevăr, va fi foarte greu, dar nu și imposibil. Cred că șanse de calificare în optimi avem, important este să credem în noi și să ne focusăm pe ceea ce avem de făcut. Hai, România!”, a declarat pentru Doarvolei.ro.

De asemenea, căpitanul României, Marian Bala, a declarat pentru aceeaşi sursă că toţi jucătorii trebuie să se bucure că se vor afla printre cele mai bun echipe din lume, la cea mai puternică competiţie posibilă.

„Grupa de la Mondiale, clar, nu este cea mai ușoară, dar nici cea mai dificilă. Deși pare că, surprinzător, Filipine, organizatoarea, a prins cea mai ușoară grupă. Dacă vom fi într-o formă bună, putem trece de Qatar si Olanda și, de ce nu, să facem un joc bun cu Polonia, care este net superioară tuturor. Mai este un an până începem competiția și multe se pot întâmpla, așa că nu ne rămâne decât să tragem tare de acum și să încercăm pe cât posibil să fim sănătoși. Sunt cele mai bune echipe din lume și trebuie să fim bucuroși că ne aflăm acolo după o lungă perioadă de timp”, a spus şi Marian Bala.

Revenim după 43 de ani la un Mondial

Tricolorii au revenit la Campionatul Mondial, după o pauză de 43 de ani. Calificarea se datorează ocupării locului 26 în ierarhia Federației Internaționale de Volei. 

Polonia este cel mai dur adversar pentru tricolori. Polonezii sunt campioni europeni, vicecampioni mondiali şi olimpici. Olanda a încheiat pe locul 10 la ultima ediţie a CM, iar Qatar pe locul 21.

Citeşte şi: Volei (m) / România își cunoaște adversarele de la Mondial! Duel cu vicecampioana

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS