20.1 C
Craiova
duminică, 6 octombrie, 2024
Știri de ultima orăSportVoleiVolei (m) / Start de campionat! SCMU Craiova, meci de care pe care în prima etapă

Volei (m) / Start de campionat! SCMU Craiova, meci de care pe care în prima etapă

Echipa masculină de volei SCMU Craiova va debuta, luni seară, în noua ediţie de campionat a Diviziei A1. Formaţia pregătită de Dan Pascu va începe tare sezonul, pe teren propriu cu Dinamo, una dintre marile rivale din campionat. Partida se va disputa în Sala Polivalentă şi este programată de la ora 19.00.

Rivalitatea dintre Craiova şi Dinamo este cunoscută la nivel naţional, iar derbiul de luni va fi mai mult decât interesant. Ambele echipe s-au reconstruit pentru acest campionat, iar în jocurile de pregătire au prezentat un volei bun. SCMU Craiova, echipa care ne interesează în mod special, a câştigat Cupa „Radu Zamfirescu“ în urma a trei victorii în propriul fief. Apoi, la Cupa „SCM Zalău“, alb-albaştrii au încheiat pe locul secund, după două victorii şi o înfrângere (n.r. – eşec în faţa gazdei SCM Zalău).

Dan Pascu: „Suntem într-o stare bună!“

Înainte de startul noii ediţii de campionat, Dănuţ Pascu, tehnicianul Craiovei, a oferit primele sale impresii legate de jocul cu Dinamo. Acesta a vorbit şi despre echipa sa şi a făcut un apel către publicul craiovean şi iubitorii de volei.

„Luni, la ora 19.00, începem o nouă ediţie de campionat. Din păcate, jucăm din start cu o echipă tare, Dinamo. Ei s-au întărit faţă de anul trecut. Dinamo mereu îşi propune performanţă, vrea să câştige titlul, cupa etc. În mod sigur vom avea un meci greu. De partea cealaltă, noi, după cele două turnee jucate şi după toată munca depusă până în prezent, pot spune că suntem într-o stare bună. Avem o dorinţă mare de a câştiga. Atitudinea jucătorilor îmi dă mari speranţe.

Problema cea mai mare este omogenitatea lotului. De anul trecut au mai rămas doar doi jucători, Cuk şi Capotă. Toţi sunt noi şi suntem conştienţi cât de greu este să construieşti o echipă nouă şi să mai aişi rezultate bune. Avem nevoie de timp pentru a ne regla sistemul de joc, relaţiile între jucători. Aportul publicului este un factor motivant pentru jucători, pentru echipă. Din experienţa anilor trecuţi, de fiecare dată când am avut un public numeros şi care a fost alături de noi cu sufletul, am avut rezultate bune şi am câştigat“, a declarat Dănuţ Pascu.

Citeşte şi: Oţelul – “U” Craiova 1-1 / Ștefan Baiaram: “Terenul a fost foarte greu”

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS