Ecografia 4D a adus pacienţilor cu boli de inimă şansa de a fi trataţi până nu este prea târziu, de a fi diagnosticaţi la timp, de a primi tratamentul adecvat datorită preciziei acestui diagnostic, graţie tehnologiei avansate.
În Craiova, ecocardiografia 4D este uşor accesibilă pacienţilor cu boli cardiace, care beneficiază de existenţa unui echipament ultraperformant şi a unei echipe de medici cu competenţe în ecografia 4D la Centrul Medical Speranţa.
Tehnologie în sprijinul medicinei
Ecografia 4D utilizează o tehnologie bazată pe inteligenţă artificială și oferă imagini în timp real, analizând inima în mişcare şi oferind date exacte, explică dr. Radu Popa. Alte metode imagistice mai puţin avansate nu pot conduce, de multe ori, la diagnosticele oferite de ecograful 4D, deoarece necesită o plasare a cifrelor într-un context temporal, mai multe consultații ecografice succesive şi coroborarea datelor, iar acest lucru înseamnă pierderi de timp şi costuri mai mari. De aceea, ecografia 4D este mult mai eficientă din punct de vedere al timpului şi al costurilor.
“Graţie tehnologiei avansate, ecograful 4D poate oferi indicii privind o afecţiune cardiacă şi înainte de apariţia unor manifestări, deci în stadiu preclinic, ceea ce înseamnă enorm pentru tratamentul pacientului”, adaugă dr. Popa, de la Centrul Medical Speranţa.
Investigaţie de înaltă acurateţe
Ecocardiografia 4D oferă un studiu aprofundat al oricăror leziuni ale mușchiului cardiac.
Investigația evaluează capacitatea de pompare a fiecărei camere a inimii, volumul de sânge pompat către corp și capacitatea inimii de a menține parametrii hemodinamici în limite normale.
Evaluarea exactă a mărimii ventriculului stâng are o mare importanță în monitorizarea bolilor cardiace hipertensive progresive sau regresive și a cardiomiopatiei hipertrofice.
Pot fi analizate cu precizie diverse caracteristici ale cheagurilor de sânge posibile din interiorul inimii. Avantajele ecografiei cardiace 4D sunt evidente chiar și când se indică o posibilitate de cardiomiopatie, sau pentru monitorizarea cardiopatiei ischemice, acută sau cronică, la pacienții care tocmai au suferit un atac de cord sau în diagnosticul bolii coronariene, cât și pentru a determina afectarea cardiacă în urma tratamentului cu chimioterapie și radioterapie.
Centrul Medical Speranţa se află în Craiova, pe str. Înfrățirii, nr. 16. Programări se pot face la telefon: 0771.493.887.
Detalii pe www.clinicasperanta.ro şi pe pagina de Facebook a clinicii.