În industria alimentară, managerii unităților au o listă lungă de standarde care trebuie îndeplinite. Este un domeniu în care condițiile de igienă sunt stricte, iar gestionarea dăunătorilor este o parte importantă din acest tablou. De ce este de neîngăduit ca o unitate alimentară să funcționeze în prezența dăunătorilor și care este soluția pentru a scăpa de ei atât în industria alimentară, cât și în cazul locuinței, ne explică reprezentanții ATUM SRL, o firmă specializată în dezinsecție, dezinfecție și deratizare cu 4 ani de experiență în domeniu, care utilizează tehnologia pentru a spori eficiența și pentru a rezolva problemele de temut prin metode garantate 100%.
De ce insectele sunt un pericol care poate duce chiar la suspendarea activității în unitățile alimentare?
ATUM SRL: Insectele pot reprezenta un pericol pentru sănătate, pentru că ele pot transporta agenți patogeni, care provoacă boli ce pot fi transmise oamenilor prin contaminarea alimentelor. Cel mai edificator exemplu este musca. Este dovedit că musca răspândește peste 65 de tipuri de boli umane, inclusiv E. Coli, stafilococ și poate produce mai multe tipuri de intoxicații alimentare. Muștele se hrănesc regurgitând salivă și lichid din stomac pe masă, contaminând alimentele.
Apoi sunt gândacii, unele dintre insectele cele mai dificil de controlat. Răspândesc cel puțin 33 de tipuri de bacterii, șase tipuri de paraziți și alți șapte agenți patogeni umani. Așadar, controlul dăunătorilor trebuie să fie prioritar în instalațiile alimentare.
Cum se poate soluționa problema, astfel încât dăunătorii să nu revină?
ATUM SRL: La ATUM, folosim metode de combatere performante, cu aplicare de măsuri curative și preventive. Recurgem la pesticid doar ca ultimă resursă. Ce ne deosebește față de alte companii din domeniu este că analizăm cu precizie speciile dăunătoare, pentru a aplica un tratament specific. Este ca la tratamentul cu antibiotic, unde corect și eficient este să faci o antibiogramă pentru a vedea la care tratament răspunde bacteria. Apoi, ATUM se concentrează pe utilizarea de produse non-toxice sau cu un grad de toxitcitate minimă, în funcție de caz. Pentru noi, monitorizarea continuă a ambientului pentru controlul populației dăunătorilor este esențială. Toate astea duc la rezultate pe care le garantăm 100%.
Detalii despre societate și serviciile oferite se găsesc pe www.atum.com.ro.
Citește și: Cum să faci dezinsecție, deratizare și dezinfecție adaptate la era online