19.5 C
Craiova
sâmbătă, 2 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeCardiologie cu noi investigații complexe - Ecografie cardiacă transesofagiană de ultimă generaţie, la Craiova

Cardiologie cu noi investigații complexe – Ecografie cardiacă transesofagiană de ultimă generaţie, la Craiova

Sănătatea inimii la nivel superior presupune modernizarea constantă și adoptarea de noi aparate, traininguri pentru personalul medical și metode de investigații complexe. La Centrul Medical Speranța, echipa continuă să investească în această direcție, în sprijinul sănătății pacienților cu patologie cardiovasculară, atât adulți, cât și copii.

Ecografia transtoracică neinvazivă, 2D, cât și 4D, ce se efectuează în cadrul clinicii pe diverse echipamente ecografice, folosește AI și reprezintă un real suport în examinarea pacienților.

Din iunie, pacienţii vor avea posibilitatea de a beneficia la nivelul centrului și de ecografie transesofagiană cardiac (ETE3D) , examinare ce se realizează dintr-o zonă posterioară inimii.

Procedura este necesară atunci când medicul cardiolog are nevoie de informații suplimentare despre starea inimii, iar acestea nu pot fi obținute prin ecografia cardiacă transtoracică.
Ecocardiografia transesofagiană (ETE) este utilă mai ales pentru a accesa zonele posterioare ale inimii, care nu pot fi evaluate cu acurateţe printr-o ecografie cardiacă clasică.

Ce presupune ecografia transesofagiană

În ETE, medicul folosește un tub subțire și lung în capătul căruia este atașat un transductor, similar unei endoscopii digestive superioare. Acesta este introdus pe esofag prin cavitatea bucală și permite vizualizarea inimii din interiorul corpului, fără blocajul coastelor sau al plămânilor. Examinarea este indicată pentru numeroase afecţiuni, precum afecțiunile aortei ca de ex. disecția de aortă, prezența trombilor în AS; cardiopatii congenitale, evaluarea protezelor valvulare, tumor cardiace şi altele.
Pentru ecografia transesofagiană, este nevoie de o pregătire prealabilă.
Astfel, pacientul nu poate mânca sau consuma lichide cu cel puțin 6 ore înainte de investigație şi trebuie să evit băuturile alcoolice cu cel puțin câteva zile înaintea procedurii.

Investigaţii complexe, de ultimă generaţie, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii

Tot la Centrul Speranţa, pacienţii au acces la teste TILT (testul mesei înclinate, pentru pacienţii care se confruntă cu leșin recurent pentru care alte cauze au fost excluse), Holter EKG, Mapă TA, Test de efort, Ecografie Doppler cardiacă , Ecografie Doppler vascular arterial, venos, carotidian şi alte investigaţii cardiace de ultimă oră. În cadrul Centrului Speranța funcționează cabinete de cardiologie adulți cât și cabinet de cardiologie pediatrică.

Cele două clinici Speranţa se află pe Strada Înfrățirii, la nr. 16 şi nr. 17, Craiova. Pentru programări şi informaţii, pacienţii pot lua legătura cu echipa la numărul 0771493887.

Detalii pe www.clinicasperanta.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS