28.4 C
Craiova
joi, 12 septembrie, 2024
Știri de ultima orăAdvertorialeȘcoala Postliceală Teologico-Sanitară ”Sfântul Iosif” din Craiova a publicat oferta şcolară

Școala Postliceală Teologico-Sanitară ”Sfântul Iosif” din Craiova a publicat oferta şcolară

Școala Postliceală Teologico-Sanitară ”Sfântul Iosif” din Craiova a publicat oferta pentru anul 2024-2025. Unitatea de învăţământ şcolarizează elevi pentru domeniul Sănătate și asistență pedagogică, specializarea Asistent medical generalist, durata de școlarizare 3 ani, învățământ de zi.

Şcoala a fost înființată în anul școlar 1991-1992 de către o persoană fizică fondatoare șifuncționează de peste 30 de ani ca unitate de învățământ preuniversitar particular. Școala ”Sfântul Iosif”, conform Ordinului de Acreditare emis de Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Tineretului nr.5414/23.09.2008”, are patrimoniu propriu, este persoană juridică de drept privat și de interes public, parte a sistemului naţional de învățământ și beneficiază de toate drepturile și obligațiile prevăzute de lege”.

OFERTA ŞCOLARĂ

Şcoala  Postliceală Teologico-Sanitară „Sfântul  Iosif ACREDITATĂ de Ministerul Educației Naționale în anul 2008

Str.Calea Unirii, nr.86, Craiova, tel.fax: 0251- 411227, 0756-078543

e-mail: [email protected], www.sf-iosif.ro, Instagram, Facebook, TikTok

Școlarizează

ASISTENT  MEDICAL  GENERALIST

în anul școlar 2024-2025 sunt disponibile 84 locuri

  • Durata de școlarizare este de 3 ani, cursuri de zi
  • Programul orar este de luni până vineri
  • Cursurile teoretice și activitățile practice sunt coordonate de cadre didactice de specialitate, medici, asistenți medicali, profesori cu experiență în învățământ
  • Certificatele de competențe profesionale pentru meseria de Asistent Medical Generalist sunt recunoscute în țară și în stăinătate.

DOCUMENTE NECESARE ÎNSCRIERII :

  • Cerere de înscriere,
  • Cartea de identitate, original+copie xerox simplă
  • Certificat de căsătorie, pentru fetele căsătorite, original+copie xerox simplă
  • Certificat de naștere, original+copie xerox simplă
  • Diploma de Bacalaureat, (dacă există) original+copie xerox simplă
  • Foaia matricolă a claselor de liceu IX – XII, original+copie xerox simplă
  • Adeverința medicală, eliberată de către medicul de familie, cu specificația „clinic sănătos”
  • 2 fotografii 3/4, color , Taxa de înscriere : 150 lei

Înscrierile se fac la sediul școlii, de luni până vineri, între orele 9,00-16,00.

Ocuparea locurilor se va face pe bază de dosar, în ordinea înscrierilor.

Corpul cadrelor didactic este alcătuit din medici specialiști, asistenți medicali licențiați, profesori cu grade didactice în învățământ.

Pregătirea practică a elevilor cuprinde stagii de instruire clinică în instituții medicale din Craiova, din țară și din străinătate, sub îndrumarea tutorilor de stagii practice.

Grupele de elevi au un caracter aparte, ele fiind sunt alcătuite atât din absolvenți de liceu, cu sau fără examen de Bacalaureat, cât și din absolvenți de unități de învățământ superior, cu vârste între 19 și 55 de ani.

Rezultate excelente la concursuri şi la examenul de certificare

Buna desfășurare a activității unității de învățământ se reflectă în rezultatele elevilor, respectiv locurile I, II sau III, obținute de la concursurile de Nursing, la nivel local, județean sau interjudețean, în calificativele Foarte Bine înscrise în fișele de evaluare ale participanților la stagiile de practică, precum și în rezultatele bune și foarte bune obținute de absolvenții școlii înscriși la Examenul de certificare a calificării profesionale.

Pentru dezvoltarea continuă a instituției de învățământ, conducerea Școlii ”Sfântul Iosif” acordă o atenție deosebită implementării proiectelor cu finanțare nerambursabilă de la Comunitatea Europeană. Câteva exemple fiind: Programul Operațional Capital Uman, care a cuprins investiții în baza materială a școlii, stagii de pregătire practică și activități de dezvoltare personală a elevilor; Programul Național de Redresare și Reziliență, prin care s-a obținut finanțarea unui laborator de informatică; Programul Erasmus+, prin care se finanțează stagii de pregătire practică a elevilor și absolvenților în unitați medicale din Europa.

Şcoala deţine certificat de excelenţă Erasmus+

Ca elemente de recunoaștere a eforturilor depuse de-a lungul anilor, școala deține : Diplomă de Excelenţă, obținutăprin Programul Leonardo da Vinci; Carta Erasmus+ de mobilitate VET; Acreditare Erasmus în domeniul Educației și Formării Profesionale; Certificat de Excelență Erasmus+. Toate acestedocumente atestă capacitatea operațională a instituției de a gestiona proiecte europene de calitate ridicată.

Școala ”Sfântul Iosif” deține calificativul Foarte Bine în ceea ce privește respectarea cerințelor standardelor de acreditare și evaluare periodică și a standardelor de referință, calificativ acordat în urma raportului de evaluare externă periodică elaborat de echipa de evaluatori ai Agenției Române de Asigurare a Calității în Învățământul Preuniversitar.

Oportunităţi la Şcoala Postliceală „Sfântul Iosif”

  • Burse școlare prin Programul Erasmus+, finanțate de Comunitatea Europeană, constând în stagii de pregătire practică în spitale din Austria și Italia;
  • Curs extracurricular de Limba Germană; 

Taxa de școlarizare : 2800 lei / anul școlar 2024-2025. Se poate plăti  integral sau în 3-5 rate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS