28.3 C
Craiova
vineri, 27 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentPoliţist arestat după ce a folosit un pistol cu şocuri asupra unui bărbat de culoare

Poliţist arestat după ce a folosit un pistol cu şocuri asupra unui bărbat de culoare

-

Un poliţist a fost arestat, sâmbătă, după ce a folosit un pistol cu şocuri asupra unui bărbat de culoare în Fairfax, Virginia.

Ofiţerul Tyler Timberlake a fost arestat pentru trei acuzații de atac și violenţă. Polițistul alb Timberlake este acuzat că a folosit forța împotriva unui bărbat afro-american dezorientat. Se pare că Timberlake a folosit un pistol cu șocuri electrice de cel puțin două ori, potrivit Daily Mail. Poliţistul a acţionat după ce alți ofițeri încercaseră timp câteva minute, fără succes, să-l convingă pe bărbat să intre într-o ambulanță, pentru a merge la un centru de dezintoxicare.

Timberlake este văzut lovind bărbatul cu un pistol cu șocuri, după care se urcă pe el, împreună cu ofițerul care purta camera de filmat. Odată ce Timberlake este deasupra bărbatului de culoare, el trage din nou în spatele victimei.

Poliţiştii au fost eliberaţi din funcţii

Potrivit șefului poliției din Fairfax, Edwin C. Roessler Jr, poliția a fost alertată în urma unui apel, după ce un bărbat care mergea pe stradă striga că are nevoie de oxigen. În videoclip, bărbatul împușcat cu arma cu șocuri spune în repetate rânduri „Nu pot respira”.

Roessler a adăugat că nu este clar de ce Timberlake și-a folosit pistolul cu șocuri electrice. Bărbatul de culoare a fost tratat la un spital și, ulterior, eliberat.

Poliția Fairfax se află în mijlocul unui program de dotare a ofițerilor cu camere purtate pe uniformă, pentru a îmbunătăți transparența și relațiile cu comunitatea.

Toți ceilalți ofițeri implicați au fost „eliberați din funcţie” și plasați în concediu administrativ.

Acest incident vine la două săptămâni după ce George Floyd, un bărbat afro-american neînarmat, a fost ucis în timp ce se afla în custodia poliției. Floyd a murit după ce polițistul alb Derek Chauvin i-a pus piciorul pe gât aproape nouă minute în timp ce el repeta „nu pot respira”.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Incendiu izbucnit la Cinematograful Gloria din Bucureşti

La Cinematograful Gloria din Bucureşti a izbucnit un incendiu,...

ȘTIRI GdS