-1.6 C
Craiova
duminică, 5 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăEvenimentSibiu: 2,5% din angajaţii celui mai mare spital public au fost infectaţi cu noul coronavirus

Sibiu: 2,5% din angajaţii celui mai mare spital public au fost infectaţi cu noul coronavirus

Cele mai multe cadre medicale infectate cu noul coronavirus din judeţ lucrează la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Sibiu, unitate în care sunt trataţi majoritatea pacienţilor cu COVID-19, potrivit celor mai recente date furnizate de către Prefectură.

De la începutul pandemiei şi până în prezent, în judeţul Sibiu au fost confirmate pozitiv, în urma testării SARS CoV-2, 90 de persoane din sistemul de sănătate, majoritatea fiind vindecate şi externate. Dintre cele 90 de cadre medicale infectate cu noul coronavirus, 68 sunt angajaţi ai SCJU Sibiu.

„De la începutul pandemiei, 68 de angajaţi ai SCJU Sibiu au fost infectaţi cu noul coronavirus. Aceştia au provenit din secţiile: Gastroenterologie, ATI, UPU, Medicală I, Medicală II, Boli Infecţioase, Chirurgie Plastică, Diabet, Ginecologie, Nefrologie, Urologie, ORL, Dermatologie, Neurologie, Chirurgie, Anatomie Patologică, SPIAAM şi personal auxiliar. (…) În perioada pandemiei au lucrat toţi angajaţii SCJU Sibiu, în funcţie de programul de lucru şi ture, respectiv gărzi pentru personalul medical. Procentul de angajaţi infectaţi cu coronavirus este de aproximativ 2,5%”, a declarat, pentru AGERPRES, directorul SCJU Sibiu, medicul Liliana Coldea.

Zecile de cadre medicale de la SCJU Sibiu au luat boala fie de la pacienţii cu care au intrat în contact, fie în timpul liber.

„SCJU Sibiu a luat toate măsurile necesare pentru prevenirea şi limitarea îmbolnăvirilor: realizarea dezinfecţiei după procedura standard: utilizarea dezinfectanţilor de grad înalt pentru suprafeţe, dezinfectarea aerului prin aparate de nebulizare precum şi prin utilizarea unui aparat performat UVDI-360 pentru dezinfecţia suprafeţelor cu ultraviolete; realizarea triajului epidemiologic; utilizarea echipamentelor de protecţie; instruirea personalului privind respectarea măsurilor. (…) Precizăm totodată că, prin natura profesiilor de medic, asistent, personal sanitar auxiliar etc., suntem expuşi mai frecvent contactului cu virusul SARS-CoV2 şi, cât timp există şi transmitere comunitară, riscul este prezent şi extraprofesional”, explică directorul SCJU Sibiu, medicul Liliana Coldea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS