6.2 C
Craiova
joi, 19 decembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIoana Vonica, soția fondatorului Polisano, condamnată la 5 ani de închisoare

Ioana Vonica, soția fondatorului Polisano, condamnată la 5 ani de închisoare

Ioana Vonica, soţia omului de afaceri Ilie Vonica fondatorul Polisano din Sibiu, a fost condamnată de Tribunalul Bucureşti la 5 ani închisoare cu executare pentru înşelăciune, evaziune fiscală şi spălare de bani, în dosarul reţetelor false.

Procesul în acest caz a durat şase ani, însă decizia nu este însă definitivă şi poate fi atacată cu apel, potrivit Agerpres.

În anul 2014, Ilie Vonica, fondatorul grupului farmaceutic Polisano, s-a aruncat de pe terasa casei sale din Sibiu şi a decedat la spital. Omul de afaceri sibian a lăsat în urma sa o scrisoare de cinci pagini, în care menţiona scandalul reţetelor false, în care era implicată soţia sa.

Conform deciziei Tribunalului Bucureşti, Ioana Vonica a primit 5 ani închisoare pentru înşelăciune în formă continuată (1.100 de acte materiale şi un prejudiciu de 8.322.776 lei în dauna CASMB), 4 ani închisoare pentru evaziune fiscală în formă continuată (74 de acte materiale şi un prejudiciu la bugetul consolidat al statului de 1.727.372 de lei) şi 4 ani închisoare pentru spălarea banilor în formă continuată (29 de acte materiale şi o sumă spălată de 8.322.776 lei), fapte săvârşite în perioada octombrie 2008 – decembrie 2010.

Tribunalul a decis că pedepsele sunt concurente, urmând ca Ioana Vonica să fie execute condamnarea cea mai grea de 5 ani închisoare.

Alți trei medici au fost condamnați

În acelaşi dosar, trei medici de la Spitalul Fundeni – Otilia Fănica Georgescu, Aristica Poenaru Smântână şi Emilia Niculescu-Mizil – au primit câte 4 ani închisoare cu executare pentru complicitate la înşelăciune.

Alte condamnări: Decebal Valentin Oprea – 5 ani închisoare, Bogdan Mihai Năstăsie – 4 ani şi Iuliana Ilincea – 5 ani.

De asemenea, Anca Mariana Hotinceanu şi Alina Ioana Mănescu, diriginţi de farmacie, au primit câte 3 ani închisoare cu suspendare.

Pe latură civilă, Tribunalul a constatat că prejudiciile produse prin infracţiunile de evaziune fiscală şi înşelăciune au fost parţial recuperate de ANAF de la SC Sibpharmamed SRL.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS