-1.1 C
Craiova
luni, 23 decembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentFost ofițer DNA, cercetat pentru luare de mită și favorizarea făptuitorului

Fost ofițer DNA, cercetat pentru luare de mită și favorizarea făptuitorului

Procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie au dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile faţă de inculpatul Moise Marius Eduard, la data faptelor ofiţer de poliţie judiciară din cadrul D.N.A. (până în martie 2020), în prezent comisar şef în cadrul IGPR – Direcţia de Investigare a Criminalităţii Economice, pentru săvârşirea infracţiunilor de:

  • luare de mită în formă continuată (două acte materiale);
  • folosire, în orice mod, direct sau indirect, de informaţii ce nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii;
  • favorizarea făptuitorului.

În aceeaşi cauză se efectuează cercetări penale şi faţă de un alt inculpat, reprezentant al unei societăţi comerciale, pentru complicitate la cele trei infracţiuni reţinute în sarcina inculpatului Moise Marius Eduard.

Acuzele procurorilor

Inculpatul Moise Marius Eduard, în calitate de ofiţer de poliţie judiciară din cadrul DNA, i-ar fi pretins unui funcţionar din administraţia publică locală, în perioada octombrie 2018 – iunie 2019, foloase necuvenite pentru altul, constând în obţinerea a două contracte pentru firma omului de afaceri, coinculpat în cauză. În schimb, ofiţerul de poliţie judiciară ar fi promis funcţionarului acces la informaţii nedestinate publicităţii, respectiv date cu privire la activităţile de urmărire penală derulate într-un dosar al DNA. În perioada 2018 – 2020, inculpatul Moise Marius Eduard a utilizat un autoturism de lux înregistrat pe numele firmei în interesul căreia ar fi acţionat.

Măsura controlului judiciar, dispusă de procurori la data de 1 octombrie 2020, a fost confirmată de instanţa competentă la data de 13 octombrie 2020, prin respingerea plângerii depuse de inculpat faţă de măsura menţionată.

Pe timpul cât se află sub control judiciar, inculpatul trebuie să respecte mai multe obligaţii între care să nu părăsească ţara, să nu se aproprie şi să nu comunice, pe nicio cale, cu persoanele menţionate în ordonanţă, să nu desfăşoare activitatea în exercitarea căreia a săvârşit fapta – ofiţer de poliţie.

Inculpatului i s-a atras atenţia că, în caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care le revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS