21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment”Botezați” de mascați și amendați cu zeci de mii de lei

”Botezați” de mascați și amendați cu zeci de mii de lei

Organele de control din Olt, însoțite de mascați, au amendat o firmă cu zeci de mii de lei după ce au descoperit că în incinta unui local era în plină desfășurare o petrecere de botez. Poliția, DSP și DSV nu au descins cu mâna goală, ci au adus și un ”dar” consistent: zeci de mii de lei amendă.

”În ultimele 24 de ore, pentru prevenirea și combaterea infectării cu noul coronavirus, sub autoritatea Instituţiei Prefectului, poliţiştii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Olt, polițiști locali, reprezentanți ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă, Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor au continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

Astfel, au fost verificate zonele aglomerate, baruri, terase, restaurante dar şi mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea și prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2”, se arată într-un comunicat al IPJ Olt.

La activităţile de verificare desfășurate au participat peste 230 de forţe de ordine, fiind verificate 88 de societăți comerciale, precum şi 90 de mijloace de transport persoane. Totodată, au fost legitimate aproximativ 1.100 de persoane.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 174 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, în valoarea totală de 30.000 de lei, dintre care 146 pentru nerespectarea măsurilor de protecţie individuală în valoare de 14.000 de lei, 1 aplicată operatorilor economici pentru nerespectarea măsurilor privind organizarea de activități în spațiu privat pentru care au fost instituite restricții în valoare de 6.000 de lei și 28 aplicate persoanelor fizice pentru participarea la activități în spatiul privat pentru care au fost instituite restricții în valoare de 10.000 de lei.

Botez plătit scump

În seara zilei de 20 martie a.c., în jurul orelor 20:30, polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Olt, Serviciul de Investigare a Criminalității Economice, Secția 1 Poliție Rurală Bobicești, luptători din carul Serviciului de Acțiuni Speciale, precum și reprezentanți ai Direcției de Sănătate Publică și Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor, au fost efectuat un control la o societate comercială cu specific de sălă de festivități, de pe raza comunei Bobicești, pentru verificarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Trei ”daruri” de la Poliție, DSP și DSV

Cu ocazia controlului efectuat s-a constatat faptul că, în încinta sălii de festivități este organizat un eveniment privat, respectiv un botez, eveniment care a fost oprit. Cu această ocazie, polițiștii au sancționat contravențional reprezentanții societății cu amendă în valoare de 6.000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii nr.55/2020, iar 28 de persoane fizice, participanți la eveniment, cu amenzi în valoare de 10.000 de lei.

De asemenea, reprezentanții Direcției de Sănătate Publică au aplicat o sancțiune contravențională în valoare de 30.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.857/2011 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor la normele legate de igiena și sănatate publice, iar cei din cadrul Direcției Sanitar Veterinare și Pentru Siguranța Alimentelor o sancțiune contravențională în valoare de 10.000 de lei conform Hotărârii de Guvern nr.984/2005 privind privind organizarea activității sanitar veterinare și pentru siguranța alimentelor, ambele reprezentanților societății.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS