15.6 C
Craiova
miercuri, 9 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentViolenţe, ameninţări şi interdicţie de a construi pe o stradă din Craiova

Violenţe, ameninţări şi interdicţie de a construi pe o stradă din Craiova

Mai multe conflicte violente au avut loc pe străzile din Craiova, în ultima perioadă, între membrii a două familii. În martie, o femeie de 37 de ani a fost bătută cu bâtele chiar în faţa Secţiei 2 Poliţie. O lună mai târziu, în maşina condusă de soţul femeii au fost trase focuri de armă. Pe 6 iulie, mai multe persoane înarmate cu bâte şi săbii au făcut scandal şi ameninţat femeia de 37 de ani. Tatăl victimei a povestit pentru GdS că agresorii îi interzic fiicei sale să işi construiască o casă pe strada Răşinari din Craiova.

Tatăl femeii bătute şi ameninate a povestit pentru GdS că motivul violenţelor este un teren cumpărat pe strada Răşinari din Craiova.

„Fata şi soţul ei au cumpărat un teren pe strada Răşinari, acum mai mulţi ani. Au muncit în străinătate până în primăvară, când s-au întors ca să îşi construiască o casă. De atunci au început violenţele. Acea familie le interzice să construaiscă. Spun că pe acea strada are dreptul să stea numai familia lor. Au venit la mine, la firmă, şi au spus clar că este interzis să-şi facă o casă acolo. Au spus că ar fi mai bine să vândă terenul.

După aceea, fiica mea a fost bătută cu bâtele în faţa secţiei de poliţie. În maşina cu care circula ginerele meu au fost trase focuri de armă. L-au arestat tot pe el, pentru că ar fi vrut să-l lovească cu maşina pe cel care a tras. În urmă cu o săptămână, când fata mea a mers cu un cadastrist la teren, au venit înarmaţi cu bâte şi săbii şi au făcut scandal. Am făcut plângeri la poliţie, am depus înregistrări, dar nu se face nimic. Probabil aşteaptă să se ajungă la crimă”, a precizat bărbatul.

Dosar penal după primul scandal

Reprezentanţii IPJ Dolj au confirmat aceste incidente şi au precizat că de fiecare dată au fost întocmite dosare penale. Astfel, pe 30 martie, poliţiştii au reţinut două femei, care au atacat cu bâtele femeia de 37 de ani, în faţa Secţiei 2 Poliţie.

„În cursul aceleiaşi zile, aflandu-se pe strada Dimitrie Gerota din Craiova, femeile în cauză ar fi agresat fizic, prin aplicarea de lovituri asupra membrelor superioare şi inferioare, o femeie de 37 de ani.
În cauză, poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe”, au explicat poliţiştii doljeni.

Acest dosar este instrumentet de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova.

Împuşcături în trafic, pe strada Râului

Pe 29 aprilie, înainte de Paşte, un alt incident violent a avut loc în Craiova. Tatăl femeii agresate pe 30 martie a povestit că ginerele său a fost ţinta unui atac armat, în trafic. „Ginerele meu circula pe strada Râului, când un individ din acea familie a tras mai multe focuri de armă în maşină. A încercat să întoarcă maşina şi acum spun că a vrut să îl lovească pe cel care a tras, cel care îi tot ameninţă. L-au arestat pentru tentativă de omor, dar urmele de gloanţe de pe maşină nu le-au văzut. Cel care a tras cu pistolul a plecat, a ascuns arma, după care a depus plângere”, a mai spus bărbatul.

Urmă de glonţ de pe maşina cu care circula soţul femeii de 37 de ani.

Mandatul de arestare a fost emis de Tribunalul Dolj pe data de 24 iunie. Acest dosar de tentativă de omor este instrumentat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Dolj.

Ameninţată cu săbii şi bâte, în propria curte

Ultimul conflict între cele două familii a avut loc pe 6 iulie.

Mai multe persoane înarmate cu bâte şi săbii au ameninţat cu violenţe femeia de 37 de ani. Scandalul a avut loc pe strada Răşinari.

„Din cercetările desfăşurate în cadrul unui dosar penal întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice, poliţiştii au stabilit faptul că în ziua de 6 iulie, cei în cauză, pe fondul unor neînţelegeri mai vechi, ar fi ameninţat cu acte de violenţă o femeie de 37 de ani, din Craiova, în timp ce aceasta se afla în curtea locuinţei sale, din localitate”, au precizat oamenii legii.

Foto: Oltenia Info Trafic Tube – Mai multe echipaje au intervenit pe strada Răşinari, pe 6 iulie.

Topoare, bâte şi săbii, ridicate din locuinţele agresorilor

Luni, poliţiştii au deschins la domiciliile agresorilor, de unde au fost ridicate mai multe bâte şi săbii.

Poliţişti din cadrul Secţiei 6 Poliţie Craiova, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Craiova, au efectuat 3 percheziţii domiciliare la imobilele a doi bărbaţi, ambii de 37 de ani, din Craiova, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.

În urma percheziţiilor efectuate au fost găsite mai multe obiecte contondente care au fost ridicate de poliţişti în vederea continuării cercetărilor. Bărbaţii au fost conduşi la sediul poliţiei pentru audieri”, au mai explicat poliţiştii doljeni.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS