11.8 C
Craiova
joi, 10 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEveniment(VIDEO) Oraș din China, înghițit de o furtună uriașă de nisip 

(VIDEO) Oraș din China, înghițit de o furtună uriașă de nisip 

-

Un nor uriaş de nisip cu o înălțime de 100 de metri a „înghiţit” parcuri, locuinţe şi imobile din Dunhuang, un oraş chinez situat pe vechiul Drum al Mătăsii, în apropiere de deşertul Gobi (nord-vest), scena fiind demnă de un film cu catastrofe, relatează AFP și Barrons, potrivit News.ro.

Dunhuang, un oraş cunoscut prin bogata sa istorie, a fost traversat duminică de un nor impresionant de culoarea brun-ocru.

Această furtună a venit brusc şi a cuprins întregul oraş

Un locuitor a declarat pentru publicaţia locală Jimu News că această furtună a venit brusc şi că a cuprins întregul oraş în doar cinci sau şase minute.

„Nu se mai vedea Soarele”, a declarat el, subliniind că Dunhuang nu a mai fost afectat de vreun fenomen de acest fel de mai mulţi ani.

„La început, am fost înconjurat de o pulbere galbenă de la furtuna de nisip, iar apoi aceasta a devenit roşie şi în sfârşit neagră”, a mai declarat acesta.

Furtunile de nisip sunt frecvente în această regiune primăvara

Dunhuang este cunoscut prin Grotele Mogao – un ansamblu de capele şi fresce budiste, clasate în Patrimoniul Mondial UNESCO.

Furtunile de nisip sunt frecvente în această regiune primăvara, însă sunt mai rare vara, potrivit agenţiei de presă China News Service.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI DE ULTIMA ORĂ

Craiovean de 84 de ani, în arest pentru agresarea...

Instanţa de judecată au dispus menţinerea arestului preventiv faţă de un bărbat de 84 de ani, din Craiova, deferit justiţiei pentru comiterea infracţiunii de viol. Potrivit anchetatorilor, în vara anului 2023, când avea 83 de ani, bărbatul ar fi agresat sexual o copilă de 7 ani. Agresiunile au avut loc în iulie 2023, la domiciliul bărbatului din Craiova, dar şi într-un imobil din comuna Gighera. Inculpatul a fost arestat preventiv în iulie 2023, iar în august a fost deferit justiţiei.

ȘTIRI GdS