26.7 C
Craiova
joi, 10 octombrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDaria, îngerul care a murit când a vrut să fie alături de prietena ei

Daria, îngerul care a murit când a vrut să fie alături de prietena ei

Daria Lawen, o tânără de doar 20 de ani din Craiova, a pierit într-un teribil accident care a avut loc marţi, pe Autostrada Bucureşti-Piteşti. Alături de ea a murit şi Sorinel Gavrilă, un bărbat de 44 de ani, din comuna doljeană Mârşani. Amândoi au lăsat o durere imensă în sufletele celor care îi cunoşteau.

Filmul accidentului

Daria Lawen a plecat, alături de prietena ei, Alexandra Gavrilă, şi de părinţii acesteia din urmă, la Bucureşti. Alexandra urma să facă nişte investigaţii medicale, iar Daria a vrut să îi fie alături. Pe autostrada Bucureşţi- Piteşti, la kilometrul 26, Alexandrei i s-a făcut rău, iar tatăl ei a staţionat pe dreapta pentru a-i acorda primul ajutor. O altă maşină a oprit în spatele lor pentru a-i ajuta, moment în care o autoutilitară i-a lovit. Tatăl Alexandrei a murit pe loc, prins sub autoutilitară, iar Daria a fost găsită fără suflare în maşină. Prietena ei, Alexandra, se află internată la un spital din Bucureşti. Singura care a scăpat teafără este mama Alexandrei, care a fost transportată la spital marţi, însă a fost exernată. În afară de ei, alte două persoane au fost rănite, potrivit IPJ Giurgiu.

„O familie distrusă, pur şi simplu, într-o clipă“

Oamenii din Mârşani sunt îngroziţi de nenorocirea care s-a abătut asupra familiei Gavrilă. „O familie bună. Ştiu că plecaseră cu fata lor, Alexandra, la Bucureşti, la un control medical. Au luat-o cu ei şi pe o prietenă a fetei. Am înţeles că Alexandrei i-a venit rău, au oprit pe banda de urgenţă şi apoi s-a întâmplat tragedia. Îmi pare atât de rău. O familie distrusă, pur şi simplu, într-o clipă. Mama Alexandrei s-a întors deja acasă. Ea i-a văzut pe amândoi morţi şi pe fata ei în comă. Vă daţi seama ce e în sufletul ei. Mai au un băiat, în clasa a opta, pentru ea e foarte greu“, a declarat Constantin Ghencioiu, primarul din Mârşani.

Prietenii Dariei, împietriţi de durere

Daria, tânăra care a murit vrând să fie alături de prietena ei în momentele dificile era studentă la Facultatea de Fizică Medicală din Craiova. Era foarte iubită în rândul prietenilor şi a foştilor colegi de la Liceul Voltaire din Craiova. Imediat după aflarea teribilei veşti, mesaje extrem de emoţionante au început să fie publicate pe o reţea de socializare. „Dacă cineva i-ar spune Dariei <Nu poţi să reușești, las-o baltă>, ea ar zice <Ai dreptate, pot mai mult, NU RENUNȚ>. Aşa era ea: puternică, curajoasă, plină de viață, sinceră. Prea mult folosesc <era>, nu pot… este și va rămâne omul pe care toată lumea îl iubea, îl îndrăgea şi pe care nu-l putem uita. Atâtea amintiri cu tine… Oriunde erai împrăștiai zâmbete, voie bună, și erai mereu TU, cu bune cu rele, nu te putea schimba nimeni. Îi mulțumesc lui Dumnezeu că am putut cunoaște un om atât de minunat ca tine. Odihnește-te în pace! Ai devenit un înger! Te vom iubi neîncetat! Familia Voltaire, prietenii, toată lumea care a reușit să te cunoască te vor păstra în inimi!“, a scris o prietenă de-a Dariei.

Liceul Voltaire, mesaj de suflet pentru Daria

Tânăra a fost elevă a Liceului Voltaire din Craiova şi era foarte admirată de colegii ei. Reprezentanţii liceului au publicat un mesaj extrem de emoţionant în memoria ei. „Ca să o spun pe-a dreaptă, mereu am fost mai sensibilă decât am vrut să arăt, mi se spune des… Credeam că e un lucru rău, era ceva ce încercam să ascund, se spunea că oamenii sensibili sunt slabi, nu-i așa? Dar, dacă am învățat ceva în acești ani, este că, de fapt, acolo stă toată puterea, în curajul de a-ți arăta emoțiile! Chiar mai important de atât, am înțeles ce înseamnă iubirea adevărată” – Acestea sunt cuvintele tale, Daria! De citit, iar și iar. Ai fost o forță care a iubit viața cu patimă și ne-ai făcut pe toți mai bogați. Nu știm cum să vorbim despre tine la trecut…Te avem în suflet și acolo vei rămâne pentru eternitate! Somn lin, copil nevinovat!“, au scris aceştia.

Viaţa, o adevărată luptă pentru tânără

O altă prietenă a fetei a scris că Daria nu merita să piară aşa, mai ales că viaţa ei nu a fost deloc uşoară. „Nu te vom uita niciodată, suflet frumos! Sper ca acolo unde ești acum să fie mai bine, aici ai îndurat prea multe, nu meritai o astfel de soartă! Te iubesc enorm…“, a scris tânăra care îi era prietenă.

Cunoscuţii fetei spun despre ea că a fost mereu o luptătoare şi o prezenţă greu de trecut cu vederea, în ciuda dificultăţilor din familie. „Părinții Dariei s-au despărțit când ea era destul de mica. Tatăl său este neamț, iar mama sa româncă. A avut o viaţă destul de grea. Ea locuia cu mama şi bunica în Craiova. A terminat liceul cu medie foarte mare, a intrat la facultate cu bursă. Acum, după primul an, a rămas cu bursă, își pregătea transferul în alt oraş. Era un copil bun, îi plăcea să ajute oameni. S-a zbătut foarte mult să învețe, dădea meditații online în engleză să poată să își strângă bani, iubea viaţa, iubea tot ceea ce făcea“, a povestit, pentru GdS, o altă prietenă a Dariei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS