3.1 C
Craiova
miercuri, 22 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăEvenimentPercheziţii la persoane care au cumpărat arme de pe internet

Percheziţii la persoane care au cumpărat arme de pe internet

Poliţiştii au demarat, ieri, o amplă acţiune care vizează persoane din Bucureşti şi alte 36 de judeţe care ar fi cumpărat arme de la o firmă din Ungaria fără a respecta condiţiile de procurare. Potrivit oamenilor legii, aremele au fost cumpărate de pe internet şi aduse în ţară cu ajutorul unor firme de curierat. În Oltenia, poliţiştii au descins la suspecţi din Dolj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea.

Poliţiştii spun că, în total, au fost făcute 103 percheziţii în Bucureşti şi 36 de judeţe, printre care se numără şi Dolj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea. În Craiova a fost făcută o percheziţie, iar în localităţi din Dolj alte cinci. În acest dosar, care este instrumentat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Sector 2 București, se fac cercetări pentru nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor și contrabandă calificată.

Responsabilă pentru intrarea armelor de foc în România ar fi o firmă din Ungaria, spun oamenii legii.

„În perioada iulie – noiembrie 2021, polițiștii Direcției Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase au documentat activitatea infracțională a unei persoane juridice, cu sediul în Ungaria, care, prin intermediul unui site web, ar fi comercializat pe teritoriul României, către persoane fizice, arme din categoria celor supuse autorizării și diferite tipuri de muniție aferente acestora, fără a respecta condițiile de procurare, prevăzute de Legea nr. 295/2004, privind regimul armelor și al munițiilor”, au precizat oamenii legii.

Arme livrate acasă, prin curier rapid

Anchetatorii mai spun că armele comandate pe internet au intrat în România cu ajutorul unor firme de curierat.

„Activitatea infracțională s-ar fi desfășurat prin plasarea de comenzi către magazinul online, iar din depozitul situat pe teritoriul Ungariei ar fi fost livrate armele și munițiile către cumpărătorii români, prin intermediul firmelor de curierat, care introduc bunurile în țară, fără a declara acest fapt autorităților vamale și fără a îndeplini condițiile solicitate de legislația națională în acest domeniu.

După introducerea pe teritoriul României a armelor și a munițiilor, livrarea către cumpărătorul final s-ar fi realizat prin interpunerea altor firme de curierat rapid”, au mai precizat anchetatorii.

La percheziţii au participat peste 300 de polițiști și luptători de intervenție și acțiuni speciale. Acțiunea a vizat şi scoaterea din circuitul ilegal a unor arme de foc, scurte și lungi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS