12.9 C
Craiova
duminică, 3 noiembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentÎncă un medic de familie ridicat pentru vaccinări fictive

Încă un medic de familie ridicat pentru vaccinări fictive

Ofiţerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au descins, ieri, la domiciliile mai multor persoane, printre care şi un medic de familie, acuzate de comiterea infracţiunilor de înşelăciune şi fals informatic. Oamenii legii au stabilit că aproximativ 100 de persoane au fost înregistrate în Registrul Național de Vaccinări fără a fi vaccinate împotriva COVID-19. În cursul zilei de marţi, un alt medic de familie a fost arestat preventiv într-un dosar asemănător.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că, în total, au fost făcute 36 de perchetiţii domiciliare. Au fost vizate persoane din Craiova, Seaca de Câmp, Poiana Mare, Băilești și Calafat. Acest dosar este instrumentat de Parchetul de pe lângă Judecătoria Calafat.

Porivit oamenilor legii, în numai două luni, aproximativ 100 de persoane au fost introduse ilegal în Registrul Național de Vaccinări.

„Din cercetări a reieșit că, în perioada septembrie-octombrie 2021, aproximativ 100 de persoane din mai multe localități din județul Dolj, prin intermediari, ar fi fost înregistrate, în mod nereal, în Registrul Național de Vaccinări, fără ca acestea să fi fost vaccinate”, au explicat oamenii legii.

Un medic de familie şi un ambulanţier, în arest preventiv

Judecătorii de la Tribunalul Dolj au emis, marţi, un mandat de arestare pe numele unui medic de familie acuzat că a eliberat certificate de vaccinare false. Alături de medicul de familie au fost arestate alte două persoane, un ambulanţier şi un intermediar.

Oamenii legii au mai explicat că faptele ar fi fost comise în perioada august 2021 – ianuarie 2022.

„Doritorii erau racolați de intermediari, care le preluau documentele de identitate și le trimiteau către ambulanțier. Acesta le direcționa către medicul de familie care efectua implementarea în baza de date și elibera adeverința de vaccinare. Din suma de bani oferită cu titlu de mită în schimbul acestui serviciu, primul intermediar își oprea o mică parte, iar restul era împărțit de către ambulanțier și medic.

De altfel, în cursul zilei de ieri(17 ianuarie – n.r.), înainte de activitatea de prindere flagrant, în numai o oră, medicul a implementat în baza de date un număr mare de persoane beneficiare care nu efectuaseră în mod efectiv niciun vaccin anti-COVID”, au precizat ofiţerii anticorupţie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS