Un medic şi trei cadre medicale au fost reţinuţi, miercuri, într-un dosar privind vaccinarea fictivă împotriva COVID-19 a 82 de persoane care au dorit să obţină certificare verzi fără să se imunizeze.
Potrivit Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava, faptele reţinute sunt din perioada 18 iunie – 22 octombrie 2021, cei patru suspecţi activând la acea vreme în cadrul cabinetului medical individual de la Ostra, care se afla în procedura naţională de vaccinare a populaţiei cu vaccinul Johnson &Johnson, scrie agerpres.ro.
Cele patru cadre medicale sunt acuzate că au furnizat documente cu menţiuni nereale unui număr de 82 de persoane
Cele patru cadre medicale sunt acuzate că au furnizat documente cu menţiuni nereale unui număr de 82 de persoane, documente care să certifice imunizarea acestora prin vaccinare împotriva COVID-19, în condiţiile în care acestor persoane nu li s-a administrat doza unică de vaccin.
Conform procurorilor, persoanele respective nici măcar nu au fost prezente în incinta cabinetului medical individual la data şi ora pretinsei vaccinări, menţionate atât în platforma electronică naţională ca date informatice anume introduse, cât şi în actele specifice (adeverinţe de vaccinare) rezultate şi imprimate ca urmare a acestor demersuri.
”Cele patru persoane au desfăşurat astfel o activitate ilegală menită să confere o certificare frauduloasă unor persoane care din diferite motive nu doreau să fie vaccinate, dar care urmăreau să beneficieze pe nedrept de avantajele imunizării conferite de legislaţia română şi europeană în domeniul sănătăţii”, se arată într-un comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalul Suceava.
Ancheta poliţiştilor şi a procurorilor face referire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de fals intelectual
Ancheta poliţiştilor şi a procurorilor face referire la săvârşirea în formă continuată a infracţiunilor de fals intelectual, complicitate la fals intelectual, fals informatic, complicitate la fals informatic, fals material în înscrisuri oficiale, complicitate la fals material în înscrisuri oficiale.
Dosarul este instrumentat de un procuror de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Suceava împreună cu lucrători de poliţie judiciară din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, precum şi al Direcţiei Generale Anticorupţie – Serviciul Judeţean Suceava.