9.5 C
Craiova
duminică, 19 ianuarie, 2025
Știri de ultima orăEvenimentRomânii cu bani, controlaţi la criptomonede

Românii cu bani, controlaţi la criptomonede

ANAF se adaptează evoluției tehnologiei și trendurilor pieței financiare și verifică veniturile obținute din tranzacționarea criptomonedelor.

Inspectorii Direcției Generale Antifraudă Fiscală, din cadrul ANAF, au inițiat controale pentru verificarea veniturilor obținute în perioada 2016-2021 din tranzacționarea criptomonedelor prin intermediul unor diferite platforme descentralizate, precum Binance, KuCoin, Maiar, BitMart, FTX ș.a, potrivit unui comunicat.

Au fost identificate venituri de peste 131 de milioane de euro obținute de către 63 cetățeni români

Într-o primă etapă au fost identificate venituri de peste 131 milioane euro obținute de către 63 cetățeni români. Până în prezent, inspectorii DGAF au identificat cca. 48,67 milioane euro omiși de la declarare, parțial sau integral. Până în prezent, pentru recuperarea obligațiilor fiscale nedeclarate au fost emise decizii de impunere pentru o sumă totală de cca. 2,10 milioane euro.

Au fost identificate şi venituri de aproximativ 15 milioane de euro obținute din tranzacționarea criptomonedelor

Trebuie menționat că, în aceeași măsură, au fost identificate și venituri de aproximativ 15 milioane euro obținute din tranzacționarea criptomonedelor, care au fost declarate integral, pentru care au fost achitate impozitul pe venit și contribuțiile sociale aferente.
Inspectorii antifraudă fiscală vor continua să verifice veniturile obținute din activități specifice, precum minarea sau tranzacționarea criptomonedelor sau tokenurilor non-fungibile, pentru asigurarea creșterii gradului de fiscalizare și a conformării voluntare în rândul tuturor categoriilor de contribuabili.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală recomandă tuturor celor care desfășoară sau intenționează să înceapă o astfel de activitate, să se asigure că declară și achită toate obligațiile fiscale datorate bugetului de stat.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS