6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentTransporturi ilegale de lemne, depistate în Mehedinţi

Transporturi ilegale de lemne, depistate în Mehedinţi

Polițiștii mededințeni au acționat, în acest sfârșit de săptămână, pe linia combaterii transportului ilegal de material lemnos.

Polițiștii din cadrul Secției Rurală Izvoru Bîrzii au depistat pe DN 67, în localitatea Halânga, un bărbat de 22 de ani, din comuna Cornereva, județul Caraș-Severin, în timp ce transporta cu un autocamion cantitatea de 22 mc material lemnos de diferite esențe.

La controlul efectuat, s-a stabilit că, pentru această cantitate de material lemnos fusese emis aviz de însoțire, dar acest document nu fusese generat on-line în sistemul SUMAL.

Din verificările efectuate de polițiști împreună cu reprezentanții Ocolului Silvic Șimian s-a stabilit că volumul masei lemnoase coincide cu cea înscrisă în avizul de însoțire, dar dimensiunile și speciile pieselor de material lemnos sunt altele decât cele înscrise în documentul emis, care nu fusese generat.

Materialul lemnos și mijlocul de transport folosite la comiterea infracțiunii au fost indisponibilizate și lăsate în custodie Ocolului Silvic Șimian în vederea continuării cercetărilor.
Prejudiciul cauzat urmează a fi evaluat și comunicat ulterior.
A fost întocmit dosar penal, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de transportul cu orice mijloace de transport al materialelor lemnoase, în volum de peste 10 mc, neînsoțită de documentele specific de transport.

Polițiștii din Strehaia au depistat, în comuna Florești, un bărbat de 49 de ani , din comuna Cătunele, județul Gorj, în timp ce transporta cu o autoutilitară cantitatea de aproximativ 3,5 mc material lemnos, fără a deține documente legale de proveniență.
Materialul lemnos a fost confiscat si lăsat în custodie reprezentanților din cadrul Ocolului Silvic Coșuștea.
Față de bărbat, a fost luată măsura sancționării contravenționale cu amendă în cuantum de 3000 de lei.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS