6.2 C
Craiova
vineri, 18 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentConstanța: Accident de muncă la o carieră de piatră. Un bărbat, mort și altul, rănit

Constanța: Accident de muncă la o carieră de piatră. Un bărbat, mort și altul, rănit

Un grav accident de muncă s-a petrecut ieri după amiază într-o carieră de piatră din județul Constanța. Doi bărbați au fost striviți de un morman de piatră care s-a prăbușit de la 10 metri înălțime.Unul dintre muncitori a murit pe loc. Al doilea a fost transportat la spital, în stare gravă.

Tragedia s-a petrecut la marginea localității Nicolae Bălcescu, județul Constanța, unde firma care operează cariera de piatră excavează un mal stâncos.

Din informaţiile colectate de Inspectoratul Teritorial de Muncă reiese că un camion, încărcat prea mult a fost întors de la cântar. În timp ce golea bena, bolovanii s-ar fi prăbușit de pe un mal peste cei doi muncitori. Colegii lor au sunat după ajutor.

Echipaje de descarcerare și un elicopter SMURD au fost trimise la locul accidentului, unul dintre angajați nu a putut fi salvat. Al doilea muncitor cu un traumatism craniocerebral grav care a fost transportată de către elicopter la spitalul județean.

ITM Constanța a deschis o anchetă pentru a stabili cu exactitate cum s-a petrecut accidentul.

Cei doi muncitori nu aveau ce căuta în zona respectivă, spun surse din anchetă. În cauză s-a deschis dosar penal pentru săvârşiea infracţiunii de ucidere din culpă şi vătămare corporală gravă. Anchetatorii vor încerca să afle cauzele care au dus la producerea accidentului de muncă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS