21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentDramaturgul Ahmad Jawad a murit după ce şi-a dat foc în faţa Ministerului Culturii

Dramaturgul Ahmad Jawad a murit după ce şi-a dat foc în faţa Ministerului Culturii

Dramaturgul Ahmad Jawad a murit după ce şi-a dat foc în faţa Ministerului Culturii din Rabat, Maroc. El a murit la Spitalul Ibn Sina din Rabat unde a fost dus după și-a dat foc.

Luni, bărbatul își turnase pe corp o substanță inflamabilă în mijlocul străzii și și-a dat foc. Trecătorii s-au grăbit să-l salveze în timp ce stătea întins pe pământ.

După ce a fost salvat cu un stingător, a fost dus cu o ambulanță la Spitalul Ibn Sina pentru a primi tratament, www.moroccoworldnews.com.

Imediat după incident, ministerul a identificat victima ca fiind un fost angajat la Teatrul Mohammed V din Rabat. El s-a pensionat în octombrie 2021.

„Se bucură de toate drepturile care îi sunt garantate de lege și lucrează în același timp în arta teatrală”, a spus ministerul, adăugând că au aprobat cererea pe care a depus-o pentru a juca în spectacole de teatru.

Pensie mică

Ministerul Culturii susţine că ar fi cumpărat de la dramaturg două spectacole de teatru în 2022 și că a fost de acord să cumpere unul în 2023. „Aceste spectacole au fost prezentate anterior în orașele Mechra Bel Ksiri și Sale”, au adăugat aceștia.

La scurt timp, însă, au apărut rapoarte că persoana în cauză a fost împinsă la a-şi da foc din cauza pensiei mici, de de 1.800 MAD (177 de dolari). Bărbatului îiera dificil să-şi plătească utilităţii pe fondul creșterii prețurilor.

El a protestat, de asemenea, împotriva refuzului ministerului de a susține unele dintre lucrările sale teatrale.

Citeşte şi: (VIDEO) O tânără, lovită de un necunoscut în plină figură

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS