7.3 C
Craiova
duminică, 20 octombrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentProtest spontan la Prefectura Gorj

Protest spontan la Prefectura Gorj

Aproape o sută de actuali și foști angajați ai Complexului Energetic Oltenia au început un protest spontan în urmă cu puțin la sediul Prefecturii Gorj.

Oamenii cer aplicarea Legii 197 din 2021, care reduce vârsta de pensionare pentru personalul din minerit și sectorul energetic. La Prefectura Gorj se află joi și șeful Casei Naționale de Pensii Gorj, Daniel Baciu, care poartă discuții pe marginea aplicării Legii 197 cu șefii Complexului Energetic Oltenia și ai Casei Județene de Pensii Gorj.

„Suntem aici pentru punerea în aplicare a Legii 197; avem o lege care trebuie aplicată așa cum a fost aprobată de parlament și publicată în Monitorul Oficial. Nu ne trebuie nicio înțelegere. Avem și motivarea de la ICCJ care a spus că Legea este bună. Funcționarii știu cum să aplice legea – nu le trebuie nimic suplimentar! Sunt suspiciuni că vor să facă anumite modificări, sp nu o aplice în integralitate.”, a declarat Iulian Păuna, protestatar. Legea 197 i-ar scoate mai devreme la pensie pe mii de angajați ai CEO. Ar fi recalculate, de asemenea, mii de pensii, în vederea majorării acestora.

Citește și: Șeful Casei Naționale de Pensii se află la Târgu Jiu

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS