30.1 C
Craiova
marți, 2 iulie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljÎncă un şofer recidivist după gratii

Încă un şofer recidivist după gratii

Poliţiştii doljeni au dispus reţinerea unui bărbat de 41 de ani, din Craiova, recidivist, acuzat de conducere fără permis şi refuzul recoltării de probe biologice. Potrivit oamenii legii, bărbatul a fost depistat conducând fără permis, pe bulevardul Nicolae Romanescu din Craiova. Ulterior, bărbatul a refuzat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice. În octombrie 2020, craioveanul a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare pentru conducere sub influenţa alcoolului.

Reprezentanţii IPJ Dolj au explicat că bărbatul a refuzat să oprească la semnalul poliţiştilor.

„În noaptea de 01/02 iulie, ora 00.45, polițiștii au efectuat semnal regulamentar de oprire conducătorului unui autoturism ce circula pe bulevardul Nicolae Romanescu, din municipiul Craiova. Acesta a refuzat să oprească, fiind urmărit pe strazile Corneliu Copsu și Eroilor, unde a fost oprit de polițiști. La volanul autoturismului a fost legitimat un bărbat de 41 de ani, din municipiul Craiova. În urma verificărilor efectuate în bazele de date ale Poliţiei Române, s-a stabilit că acesta are suspendat dreptul de a conduce vehicule pe drumurile publice. De asemenea, conducătorul auto a refuzat testarea cu aparatul etilotest, refuzând și recoltarea de mostre biologice”, au precizat poliţiştii doljeni.

Miercuri, pe 12 iulie, în baza mandatului de aducere emis pe numele său, bărbatul a fost identificat în comuna Gighera. A fost adus la audieri, după care a fost reţinut pentru 24 de ore.

Condamnat cu suspendare în alt dosar

În octombrie 2020, acelaşi bărbat a fost condamnat într-un dosar în care a fost acuzat de conducere sub influenţa alcoolului. A primit o pedeapsă de doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. Procurorii au susţinut că, pe 11 ianuarie 2020, un echipaj de poliţişti a observat, pe bulevardul Dacia, un autoturism care „avea o deplasare sinuoasă”. După ce l-au oprit pe şofer, oamenii legii au stabilit că avea o alcoolemie de de 0,83 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, în urma analizei toxicologice, s-a stabilit că inculpatul avea o alcoolemie de 2,28 g/litru la momentul primei prelevări. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu a fost contestată de bărbatul condamnat.

Şoferi recidivişti, după gratii

În aprilie, judecătorii au dispus arestarea unui bărbat de 37 de ani, din comuna Pleniţa. Bărbatul este acuzat de conducere fără permis și refuzul recoltării de probe biologice. Inculpatul a fost depistat de poliţişti pe 2 aprilie, conducând şi băut şi fără permis. În prezent, inculpatul este judecat într-un alt dosar de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului.

Pe 23 iunie, Judecătoria Craiova a dispus arestarea preventivă a unui tânăr de 25 de ani, din Malu Mare, recidivist, acuzat de comiterea a mai multor infracţiuni de conducere fără permis şi sub influenţa alcoolului. În decembrie 2021 şi iunie 2022, bărbatul a fost condamnat în alte două dosare de conducere fără permis. În ambele dosare a primit pedepse cu suspendare.

Citeşte şi: Pedepse cu executare pentru jaful din comuna Calopăr

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS