4 C
Craiova
duminică, 22 decembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentProcurorii cer arestarea preventivă a celor doi patroni ai stației GPL din Crevedia

Procurorii cer arestarea preventivă a celor doi patroni ai stației GPL din Crevedia

Patronii Flagas, firma care deține stația GPL din Crevedia care a explodat în data de 26 august, au fost reținuți pentru 24 de ore și vor fi prezentați cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Ionuț Doldurea și Cosmin Stîngă, patronii firmei Flagas, sunt acuzați de distrugere din culpă, care a avut ca urmare un dezastru.

„În dosarul privind incendiul izbucnit în data de 26 august 2023 în localitatea Crevedia din județul Dâmbovița, procurorul de caz din cadrul Secției de urmărire penală criminalistică a solicitat astăzi instanței arestarea preventivă a două persoane, administratori ai unei societăți comerciale, pe o perioadă de 30 de zile, de la data de 06 septembrie 2023, până la 05 octombrie 2023, inclusiv. Față de acestea, în cursul zilei de azi, prin ordonanță, s-a pus în mișcare acțiunea penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de distrugere din culpă care a avut ca urmare un dezastru, prev. de art. 255 alin 1 și 2 din Codul Penal”, se arată în comincatul emis de Parchetul General.

Ce acuzații aduc procurorii

În referatul întocmit de procurori s-a reținut că cei doi inculpați, pe o perioadă îndelungată de timp, de cel puțin trei ani, în mod sistematic, „au promovat în cadrul societății o politică de funcționare grefată pe încălcarea repetată a dispozițiilor legale privind derularea operațiunilor de alimentare, transport, transvazare și depozitare cu combustibil GPL”.

Toate aceste operațiuni au fost efectuate în scop pecuniar, în pofida deciziilor de ordin administrativ aplicate de autoritățile publice cu atribuții de supraveghere și control în materie și abdicând de la normele elementare ce se impuneau a fi respectate în desfășurarea acestei activități.

Faptele descrise au avut drept consecință decesul a cinci persoane, vătămarea corporală a altor 54 persoane, șase case distruse total, 77 case distruse parțial, alte distrugeri materiale semnificative – autospeciale ale echipelor de intervenție, echipamente de intervenție, bunuri materiale ale cetățenilor pe o rază de aproximativ un kilometru.

În cauză, până în acest moment au fost audiate, în calitate de persoane vătămate, 16 localnici care au suferit pagube materiale și morale în urma producerii exploziei din Crevedia. Totodată, un număr de 22 persoane au fost audiate în calitate de martori.

Sechestru pe avere

În cursul zilei de miercuri s-a instituit măsura asigurătorie a sechestrului cu privire la mai multe bunuri imobile care aparțin firmei Flagas, după cum urmează: 5 în județul Botoșani, 4 în județul Călărași, 28 în județul Dâmbovița, 6 în județul Giurgiu, 19 în județul Ilfov, unul în județul Olt.

Pentru unul dintre inculpați, s-a pus sechestru pe un bun imobil situat în București și pe șapte conturi bancare.

De asemenea, aceeași măsură a fost dispusă cu privire la bunurile celui de al doilea inculpat, respectiv șapte bunuri imobile situate în București și un număr de opt conturi bancare.

Citeşte şi: Bilet de intrare în Veneția pentru turiștii de o zi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS