19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljDoljenii suspectaţi de uciderea unui om de afaceri sibian, daţi în urmărire

Doljenii suspectaţi de uciderea unui om de afaceri sibian, daţi în urmărire

Trei bărbaţi din Dolj au fost puşi pe lista persoanelor urmărite a Poliţie Române, în baza unor mandate de arestare preventivă emise de Tribunalul Sibiu. Duminică după-amiază, polițiștii au anunțat că doi dintre suspecți au fost localizați. Cei trei suspecţi, unul din Horezu Poenari şi doi din Zăval, sunt suspectaţi de uciderea omului de afaceri Adrian Kreiner. Cei trei, care purtau cagule, au intrat în vila omului de afaceri în noaptea de 5 spre 6 noiembrie. Victima, care a fost legată şi bătută de agresori, a decedat pe 7 noiembrie. Pe 16 noiembrie, poliţiştii au ridicat un bărbat din Valea Stanciului. S-a dovedit că nu a avut nici o legătură cu crima.

Potrivit oamenilor legii, cei trei suspecţi au legat şi torturat victima.
„În locuință, victima a fost legată de mâini și de picioare, în mod solidar în poziție de barcă, astfel încât orice mișcare a oricărui membru să antreneze după sine autostrângerea, după care este lăsată la sol în modul „legăturii de tip Arbatachar”. Acest este un mod de legare a victimei în care șocul traumatic se instalează rapid prin întreruperea fluxului sanguin care conduce la paralizie. Legătura Arbatachar este o formă de tortură unde durerea este extremă, folosită pentru a determina victima să dezvăluie locul în care depozitează banii sau obiecte de valoare.

La plecarea din locuință, după comiterea faptei, suspecții au acoperit corpul și capul victimei cu pătura de pe canapeaua unde dormise aceasta. În timpul activității infracționale, suspecții au fost surprinși de fiica victimei, aflată la etajul locuinței. Doi dintre cei trei bărbați au urcat unde se afla fiica victimei și, sub amenințarea unui pistol, i-au solicitat acesteia, în limba engleză, să spună locul în care tatăl său ascunde banii”, au precizat poliţiştii.

Au plecat cu ceasurile victimei

Poliţiştii au mai susţinut că atacatorii nu au reuşit să găsească sume mari de bani. Au obţinut de la fiica victimei doar 40 de euro şi 100 de lei. În schimb, au luat mai multe ceasuri de valoare.

„După ce le-a dat atacatorilor banii pe care aceasta îi avea în portofel (40 de euro și aproximativ 100 de lei), a fost amenințată cu pistolul de către unul din atacatori, întrebând-o de mai multe ori unde sunt banii. În acest timp, celălalt atacator, observând în interiorul dressingului mai multe ceasuri de valoare ce se aflau la vedere, le-a luat si le-a introdus într-o geantă, scotocind și prin sertarele din dormitor. Suspecții au părăsit locuința și curtea victimei, în fugă, prin grilajul dislocat al gardului”, au mai precizat oamenii legii.

Atacul a fost anunţat de soţia victimei la ora 03.01. Omul de afaceri rănit a fost transportat la spital, însă nu a putut fi salvat de medici.

Doljean ridicat din greşeală de poliţişti

În urma cercetărilor s-a mai stabilit că, pe 7 noiembrie, după decesul victimei, doi dintre suspecți au părăsit țara. Unul însă se afla pe teritoriul României, au mai susţinut poliţiştii. În seara zilei de 16 noiembrie, poliţiştii au ridicat un tânăr din comuna doljeană Valea Stanciului. După ce a fost audiat, s-a dovedit că nu a avut nici o legătură cu uciderea omului de afaceri.
Anchetatorii au precizat că „din verificările efectuate, precum și în urma audierii persoanei conduse la sediul IPJ Sibiu, nu au rezultat probe indubitabile pentru a putea fi luată o măsură preventivă față de acesta”. Bărbatul vrea să ceară daune pentru ce i s-a întâmplat.

Doljenii suspectaţi de uciderea omului de afaceri, daţi în urmărire

Mai departe, procurorii Parchetului de pe lână Tribunalul Sibiu au cerut arestarea în lipsă a trei bărbaţi. Este vorba de trei doljeni, unul din Horezu Poenari şi doi din Zăval, suspectaţi de uciderea omului de afaceri. Duminică dimineaţa, la ora 02.30, Tribunalul Sibiu a emis mandate de arestare în lipsă pe numele inculpaţilor. Aceştia sunt acuzaţi de comiterea infracţiunilor de omor calificat și tâlhărie calificată.

În baza mandatelor de arestare emise de instanţă, Poliţia Română i-a dat în urmărire pe suspecţi. Doljenii căutaţi sunt: Costinel Cosmin Zuleam (născut pe 6 mai 1992, domicilat în Horezu Poenari, Dolj), Laurențiu Ghiță (născut pe 17 februarie 1988, domiciliat în Zaval, Dolj) și Marian Cristian Minae (născut pe 31 octombrie 1988, domicilat în Zaval, Dolj).

Duminică după-amiază, polițiștii au anunțat că doi dintre suspecți au fost localizați.

„În urma cooperării poliţieneşti internaţionale, dintre autorităţile române şi cele din Ungaria, Franţa, Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, precum şi Republica Irlanda, Poliţia Română a localizat doi bărbaţi, ambii în vârstă de 35 de ani, bănuiţi în cauză, pe teritoriul Regatului Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord, respectiv în Scoţia şi Irlanda de Nord”, potrivit Hotnews. Aceștia ar fi Laurențiu Ghiță și Marian Cristian Minae.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS