19.8 C
Craiova
joi, 27 iunie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentMehedinți: Incendiu la o casă de locuit din Schela Cladovei

Mehedinți: Incendiu la o casă de locuit din Schela Cladovei

Pompierii mehedințeni au fost solicitați, azi noapte, să intervină pentru stingerea unui incendiu izbucnit la o casă de locuit în cartierul Schela Cladovei.
Au fost mobilizate de urgență:trei autospeciale de stingere cu apă și spumă, o ambulanță SMURD din cadrul Detașamentului de Pompieri Drobeta Turnu Severin.

Incendiul se manifesta generalizat la întregul acoperiș pe o suprafață de aproximativ 200 mp, cu pericol de propagare la vecinătăți. Pompierii militari au localizat incendiul în limitele găsite, împiedicând extinderea flăcărilor la încăperile casei de locuit. Din fericire, nu au fost înregistrate victime.
Cauza probabilă de izbucnire a fost determinată de coșul de fum amplasat necorespunzător sau neprotejat termic față de materiale combustibile.

Sfaturi utile pentru evitarea incendiilor

Pentru a preveni producerea unor tragedii, pompierii reamintesc cetățenilor că, în ceea ce privește exploatarea coșurilor de evacuare a fumului, este obligatorie:

  • verificarea,
  • repararea,
  • izolarea termică,
  • curăţarea periodică a acestora,
  • este interzisă folosirea lor dacă sunt necurățate.

Coşurile se tencuiesc, atât pe interior, cât și la exterior, folosind apoi vopsea de culoare deschisă, pentru a se observa cu uşurinţă eventualele fisuri prin care ar putea pătrunde scântei ce pot fi surse de aprindere. Totodată, acestea pot permite infiltrarea în interiorul locuinței a fumului și gazelor toxice, punând în pericol viața cetățenilor.
Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin;

  • accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență fiipregatit.ro,
  • aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit de pe App Store și Google Play.

Citește și: Un tir s-a răsturnat pe DN 56 A, în Mehedinţi

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS