21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentUn avion al unei companii aeriene din România, sechestrat pe un aeroport din Franţa

Un avion al unei companii aeriene din România, sechestrat pe un aeroport din Franţa

Un avion al unei companii din România a fost sechestrat pe un aeroport din Franţa, deoarece sunt suspiciuni de trafic de persoane.

Avionul A340 al companiei româneşti Legend Airlines, cu 303 indieni la bord, asigura o legătură între Emiratele Arabe Unite (EAU) şi Nicaragua. Aeronava este imobilizată de joi pe aeroportul din Vatry, în Marne (nord-est), din cauza unor ”suspiciuni de trafic de persoane”, anunţă vineri prefectura din Marne. Parchetul din Paris a deschis o anchetă, în urma unei semnalări anonime, potrivit BBC.

Jurisdicţia Naţională Luptei împotriva Criminalităţii Organizate (JUNALCO) ”a preluat ancheta pentru a verifica dacă elemente vor corobora suspiciunea cu privire la trafic de persoane în bandă organizată, o infracţiune penală pasibilă de (până la) 20 de ani de închisoare şi amendă de (până la) trei milioane de euro”, precizează parchetul.

”Ditrecţia Naţională a Poliţiei Frontierei (Oficiul Luptei împotriva Traficului Ilegal de Migranţi, OLTIM), Jandarmeria Transporturilor şi Brigada de Căutare din Vitry-le-François au fost cosesizate şi procedează la audieri şi verificări ale condiţiilor şi obiectivelor transportului de pasageri”, precizează parchetul.

Citește și: Masa de Crăciun cu aproape 170 de aditivi alimentari

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS