19.5 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăEvenimentIncendiu la un tren în care se aflau 33 de călători

Incendiu la un tren în care se aflau 33 de călători

Un incendiu s-a produs la un tren în care se aflau 33 de călători, în judeţul Bistriţa-Năsăud. CFR anunţă că traficul feroviar este blocat între staţiile Mogoşeni şi Beclean pe Someş.

CFR Călători anunţă că incendiul a afectat două vagoane din compunerea trenului IR 1830 Galaţi – Cluj Napoca. În momentul izbucnirii incendiului, trenul se afla în mişcare, pe raza localităţii Cociu.

Intervenţia pompierilor a fost dificilă din cauza accesului greu la locul incidentului şi din cauza faptului că trenul se afla sub tensiune electrică.

”După ce s-au luat toate masurile de siguranţă, pompierii au acţionat pentru stingerea incendiului şi astfel s-a împiedicat propagarea acestuia la celelalte vagoane (patru în total). Pentru stingerea incendiului pompierii militari au intervenit cu trei autospeciale de stingere si un echipaj de prim ajutor SMURD”, a a transmis ISU Bistriţa-Năsăud.

Cea mai probabilă cauză este o sursa externă vagonului, începutul incendiului fiind semnalat în zona cabinei WC.

În trenul accelerat care circula pe ruta Galaţi – Cluj se aflau în total 33 de persoane. Acestea au fost evaluate din punct de vedere medical la locul solicitării şi au refuzat transportul la spital. Pasagerii au fost transportaţi cu un microbuz aparţinând ISU Bistriţa Năsăud în oraşul Beclean, pentru a-şi continua deplasarea spre destinaţie cu alte mijloace de transport.

CFR Infrastructură transmite că traficul feroviar este oprit între staţiile Mogoşeni şi Beclean pe Someş.

Până la finalizarea intervenţiilor şi eliberarea gabaritului de către trenul IR 1830, garniturile care aparţin CFR Călători vor fi dublate cu locomotivă Diesel pe intervalul fără tensiune în linia de contact – IR 1830 şi R 4116 -, iar două trenuri private, fiind fomate din automotoare, vor circula în condiţii normale.

Citește și: O femeie care susține că este fiica lui Pele cere ca fotbalistul să fie exumat pentru testul ADN

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS