21.7 C
Craiova
duminică, 8 septembrie, 2024
Știri de ultima orăLocalDoljCraiovean condamnat pentru o tâlhărie comisă într-un supermarket

Craiovean condamnat pentru o tâlhărie comisă într-un supermarket

Magistraţii de la Judecătoria Craiova au condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare un bărbat de 45 de ani, acuzat de comiterea infracţiunii de tâlhărie. Potrivit oamenilor legii, în seara zilei de 12 iulie 2023, bărbatul a sustras mai multe bunuri dintr-un supermarket de pe strada Brestei. Este vorba de produse cosmetice în valoare de 368 de lei. Pentru a scăpa, bărbatul a agresat un agent de pază şi un casier, au explicat anchetatorii.

Reprezentanţii IPJ Dolj au precizat că bărbatul de 45 de ani a fost identificat după două zile de la comiterea faptei.
În fapt, în seara zilei de 12 iulie 2023, ora 20.50, bărbatul ar fi sustras mai multe produse dintr-un centru comercial situat pe strada Brestei, trecând prin zona caselor de marcat fără a plăti. Acesta a fost urmărit de agentul de pază, bărbatul opunând rezistență pentru a-și asigura scăparea, reușind să fugă. În seara zilei de 14 iulie, în baza mandatului de aducere emis pe numele său, bărbatul a fost identificat de polițiști și condus la audieri”, au explicat poliţiştii.

După audieri, suspectul a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru comiterea infracțiunii de tâlhărie. Pe 15 iulie, bărbatul a fost dus la Judecătorie Craiova cu propunere de arestare preventivă. Instanţa a emis pe numele inculpatului un mandat de arestare preventivă.

A furat produse cosmetice în valoare de 368 de lei

Bărbatul de 45 de ani a fost trimis în judecată la sfârşitul lunii iulie, în stare de arest preventiv. În rechizitoriul întocmit, procurorii au explicat că suspectul a agresat un agent de pază, dar şi un casier.

„În data de 12.07.2023, în jurul orei 21.00, inculpatul a sustras mai multe produse cosmetice, în valoare de 368 lei din magazinul Lidl, cu punct de lucru în Craiova, strada Brestei, după care a fugit până la intersecția străzilor Brestei cu Râului, unde a exercitat acte de violență asupra agentului de pază și al casierului magazinului Lidl, pentru a păstra produsele sustrase și a-și asigura scăparea”, au susţinut anchetatorii.

Aceştia din urmă au mai precizat că bunurile sustrase au fost recuperate de angajaţii magazinului. Ulterior, bărbatul a fost imobilizat de părţile vătămate. A fost însă eliberat în urma scandalului făcut de persoanele care s-au strâns la fața locului.

Condamnat cu executare pentru tâlhărie

Acest dosar a fost înregistrat pe rolul Judecătoriei Craiova, instanţă care s-a pronunţat vineri, pe 2 februarie. Inculpatul a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare pentru fapta comisă. Judecătorii au constatat că bărbatul este recidivist, aşa că au dispus executarea pedepsei.

„Instanța constată că inculpatul a mai fost anterior condamnat la pedeapsa de 3 ani și 8 luni închisoare, în regim de detenție, pentru infracțiuni contra patrimoniului, fiind liberat condiționat la data de 05.05.2009. De asemenea, se constată că inculpatul a suferit multiple condamnări în străinătate, majoritatea vizând infracțiuni de furt/ furt calificat, precum și agresiune sexuală. Rezultă, fără putință de tăgadă, perseverența infracțională a acestuia, precum și faptul că sancțiunile aplicate acestuia până în prezent nu au reușit să îl determine pe inculpat să adopte o conduită în acord cu normele legale”, au susţinut judecătorii.

Instanţa a mai dispus ca inculpatul să rămână în continuare în arest preventiv. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu este definitivă şi poate fi atacată cu apel de părţile din dosar.

Pedeapsă cu suspendare pentru o faptă asemănătoare

Un craiovean de 52 de ani, deferit justiţiei într-un alt dosar de tâlhărie, a primit aceeaşi pedeapsă, însă cu suspendare. Potrivit oamenilor legii, în seara zilei de 31 august 2023, bărbatul a sustras produse dintr-un magazin de bricolaj din Craiova. Ulterior, bărbatul l-a lovit pe agentul de pază care înceca să-l oprească. Inculpatul a fost plasat sub control judiciar, iar în octombrie 2023 a fost trimis în judecată. În decembrie, bărbatul de 52 de ani a fost condamnat la doi ani şi şase luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, inculpatul a fost obligat să presteze 90 de zile de muncă în folosul comunităţii la RAT sau la RAADPFL Craiova. Hotărârea Judecătoriei Craiova nu a fost atacată cu apel.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS